Overslaan en naar de inhoud gaan

Historie Pinkpop op de planken in Limburgse theaters

Geplaatst opmaandag 9 mei 2016 - 19:16

Een flashback naar alle jaren Pinkpop. Dat moet de voorstelling zijn die Rowwen Heze en Toneelgroep Maastricht samen gaan brengen.

Rowwen Heze tekent voor de muziek en Toneelgroep Maastricht voor het spel. "Pinkpop is onderdeel van ons collectieve geheugen en we hebben Jan Smeets toestemming gevraagd om een ode te brengen aan dit festival", verklaart artistiek leider Servé Hermans de voorstelling in het L1-programma AvondGasten.

Volgens Hermans was Jan Smeets meteen enthousiast en stelde hij zelf voor om dit met Rowwen Heze te doen.

Lees ook: Rowwen Hèze in voorstelling over Pinkpop

Jack Poels
"Ik zit er nu helemaal in, met al die beelden en al die optredens", zegt frontman Jack Poels. De band trad drie keer op in Landgraaf en het festival zit de bandleden dan ook in het bloed. Poels is bezig met de muziek voor de voorstelling. "Het wordt een soort soundtrack onder het spel op het toneel."

Liefdesrelatie
De rode draad in de voorstelling is de liefdesrelatie tussen twee festivalbezoekers, Wiel en Lies. Wiel krijgt Alzheimer, maar met muziek kan Lies hem nog bereiken.

Beeldarchief
Hermans is blij dat ze voor de voorstelling mogen putten uit het rijke beeldarchief over Pinkpop. Inspiratie voor onze voorstelling is de documentaire 'Alive Inside', daarin zie je wat de invloed van muziek is op mensen van wie het geheugen enorm achteruit is gegaan. "Muziek en herinneringen aan elkaar koppelen, dat lijkt me fantastisch", zegt Hermans.

De voorstelling zal vanaf juni 2017 te zien zijn in de Limburgse theaters.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

toneelgroep maastricht, toneel
Regisseur Servé Hermans geeft vader rol in nieuw stuk
Herberg de Troost keert terug met concerten en album
Bier op mengpaneel: geluidsproblemen bij Rowwen Hèze
Herberg de Troost: Groente en Fruit
Herberg De Troost binnen minuten uitverkocht
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen