Overslaan en naar de inhoud gaan

Historie Pinkpop op de planken in Limburgse theaters

Geplaatst opmaandag 9 mei 2016 - 19:16

Een flashback naar alle jaren Pinkpop. Dat moet de voorstelling zijn die Rowwen Heze en Toneelgroep Maastricht samen gaan brengen.

Rowwen Heze tekent voor de muziek en Toneelgroep Maastricht voor het spel. "Pinkpop is onderdeel van ons collectieve geheugen en we hebben Jan Smeets toestemming gevraagd om een ode te brengen aan dit festival", verklaart artistiek leider Servé Hermans de voorstelling in het L1-programma AvondGasten.

Volgens Hermans was Jan Smeets meteen enthousiast en stelde hij zelf voor om dit met Rowwen Heze te doen.

Lees ook: Rowwen Hèze in voorstelling over Pinkpop

Jack Poels
"Ik zit er nu helemaal in, met al die beelden en al die optredens", zegt frontman Jack Poels. De band trad drie keer op in Landgraaf en het festival zit de bandleden dan ook in het bloed. Poels is bezig met de muziek voor de voorstelling. "Het wordt een soort soundtrack onder het spel op het toneel."

Liefdesrelatie
De rode draad in de voorstelling is de liefdesrelatie tussen twee festivalbezoekers, Wiel en Lies. Wiel krijgt Alzheimer, maar met muziek kan Lies hem nog bereiken.

Beeldarchief
Hermans is blij dat ze voor de voorstelling mogen putten uit het rijke beeldarchief over Pinkpop. Inspiratie voor onze voorstelling is de documentaire 'Alive Inside', daarin zie je wat de invloed van muziek is op mensen van wie het geheugen enorm achteruit is gegaan. "Muziek en herinneringen aan elkaar koppelen, dat lijkt me fantastisch", zegt Hermans.

De voorstelling zal vanaf juni 2017 te zien zijn in de Limburgse theaters.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

toneelgroep maastricht, toneel
Regisseur Servé Hermans geeft vader rol in nieuw stuk
Herberg de Troost keert terug met concerten en album
Bier op mengpaneel: geluidsproblemen bij Rowwen Hèze
Herberg de Troost: Groente en Fruit
Herberg De Troost binnen minuten uitverkocht
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen