Overslaan en naar de inhoud gaan

Hindoestaans protest tegen Holi-housefeest Maastricht

Geplaatst opwoensdag 7 september 2016 - 9:59

Een groep Hindoestaanse jongeren voert zaterdag actie tegen het Holi Fusion Festival op De Griend in Maastricht.

De actiegroep Holi is geen Houseparty protesteert tegen de wat zij 'culturele kaping' noemt van het Hindoestaanse Holi-feest door de festivalorganisatie.' De protestgroep wil dat het festival een andere naam krijgt.

Gekleurd poeder
Hindoestanen vieren Holi elk jaar in maart. Het feest luidt de zomer in, en symboliseert de overwinning van het goede op het kwade. Tijdens het feest wordt gedanst, gezongen en gegeten, maar het staat vooral bekend om het gooien met gekleurd poeder.

Kleurrijk
Juist dat laatste element is door de festivalorganisatie overgenomen om het Holi Fusion Festival een exotisch en kleurrijk tintje te geven. De actiegroep Holi is geen Houseparty heeft daar geen bezwaar tegen, maar wil dat de naam van het dancefestijn wordt aangepast in 'Color Fusion Festival'

Actie
De actievoerders gaan voor de ingang van het festival zaterdag foto's maken van festivalgangers die hun actie steunen. Een vergelijkbaar protest hielden ze vorige maand al in Eindhoven, waar ook een Holi Fusion Festival werd gehouden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Holi Fusion wijzigt naam na Hindoestaans protest
Hindoe tempel in Heerlen heropend
Strengere regels na bonkend hardcorefeest Maastricht
Raveparty in voormalige V&D Maastricht?
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen