Overslaan en naar de inhoud gaan

Hindoestaans protest tegen Holi-housefeest Maastricht

Geplaatst opwoensdag 7 september 2016 - 9:59

Een groep Hindoestaanse jongeren voert zaterdag actie tegen het Holi Fusion Festival op De Griend in Maastricht.

De actiegroep Holi is geen Houseparty protesteert tegen de wat zij 'culturele kaping' noemt van het Hindoestaanse Holi-feest door de festivalorganisatie.' De protestgroep wil dat het festival een andere naam krijgt.

Gekleurd poeder
Hindoestanen vieren Holi elk jaar in maart. Het feest luidt de zomer in, en symboliseert de overwinning van het goede op het kwade. Tijdens het feest wordt gedanst, gezongen en gegeten, maar het staat vooral bekend om het gooien met gekleurd poeder.

Kleurrijk
Juist dat laatste element is door de festivalorganisatie overgenomen om het Holi Fusion Festival een exotisch en kleurrijk tintje te geven. De actiegroep Holi is geen Houseparty heeft daar geen bezwaar tegen, maar wil dat de naam van het dancefestijn wordt aangepast in 'Color Fusion Festival'

Actie
De actievoerders gaan voor de ingang van het festival zaterdag foto's maken van festivalgangers die hun actie steunen. Een vergelijkbaar protest hielden ze vorige maand al in Eindhoven, waar ook een Holi Fusion Festival werd gehouden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Holi Fusion wijzigt naam na Hindoestaans protest
Hindoe tempel in Heerlen heropend
Strengere regels na bonkend hardcorefeest Maastricht
Raveparty in voormalige V&D Maastricht?
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen