Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hindoestaans protest tegen Holi-housefeest Maastricht

Geplaatst opwoensdag 7 september 2016 - 9:59

Een groep Hindoestaanse jongeren voert zaterdag actie tegen het Holi Fusion Festival op De Griend in Maastricht.

De actiegroep Holi is geen Houseparty protesteert tegen de wat zij 'culturele kaping' noemt van het Hindoestaanse Holi-feest door de festivalorganisatie.' De protestgroep wil dat het festival een andere naam krijgt.

Gekleurd poeder
Hindoestanen vieren Holi elk jaar in maart. Het feest luidt de zomer in, en symboliseert de overwinning van het goede op het kwade. Tijdens het feest wordt gedanst, gezongen en gegeten, maar het staat vooral bekend om het gooien met gekleurd poeder.

Kleurrijk
Juist dat laatste element is door de festivalorganisatie overgenomen om het Holi Fusion Festival een exotisch en kleurrijk tintje te geven. De actiegroep Holi is geen Houseparty heeft daar geen bezwaar tegen, maar wil dat de naam van het dancefestijn wordt aangepast in 'Color Fusion Festival'

Actie
De actievoerders gaan voor de ingang van het festival zaterdag foto's maken van festivalgangers die hun actie steunen. Een vergelijkbaar protest hielden ze vorige maand al in Eindhoven, waar ook een Holi Fusion Festival werd gehouden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Holi Fusion wijzigt naam na Hindoestaans protest
Hindoe tempel in Heerlen heropend
Strengere regels na bonkend hardcorefeest Maastricht
Raveparty in voormalige V&D Maastricht?
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen