Overslaan en naar de inhoud gaan

Hindoestaans protest tegen Holi-housefeest Maastricht

Geplaatst opwoensdag 7 september 2016 - 9:59

Een groep Hindoestaanse jongeren voert zaterdag actie tegen het Holi Fusion Festival op De Griend in Maastricht.

De actiegroep Holi is geen Houseparty protesteert tegen de wat zij 'culturele kaping' noemt van het Hindoestaanse Holi-feest door de festivalorganisatie.' De protestgroep wil dat het festival een andere naam krijgt.

Gekleurd poeder
Hindoestanen vieren Holi elk jaar in maart. Het feest luidt de zomer in, en symboliseert de overwinning van het goede op het kwade. Tijdens het feest wordt gedanst, gezongen en gegeten, maar het staat vooral bekend om het gooien met gekleurd poeder.

Kleurrijk
Juist dat laatste element is door de festivalorganisatie overgenomen om het Holi Fusion Festival een exotisch en kleurrijk tintje te geven. De actiegroep Holi is geen Houseparty heeft daar geen bezwaar tegen, maar wil dat de naam van het dancefestijn wordt aangepast in 'Color Fusion Festival'

Actie
De actievoerders gaan voor de ingang van het festival zaterdag foto's maken van festivalgangers die hun actie steunen. Een vergelijkbaar protest hielden ze vorige maand al in Eindhoven, waar ook een Holi Fusion Festival werd gehouden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Holi Fusion wijzigt naam na Hindoestaans protest
Hindoe tempel in Heerlen heropend
Strengere regels na bonkend hardcorefeest Maastricht
Raveparty in voormalige V&D Maastricht?
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen