Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hij is er eindelijk: America First, Limburg second

Geplaatst opzondag 19 februari 2017 - 16:04

Het heeft even geduurd, maar nu is er dan toch ook een Limburgse versie van de 'America First'-video die het internet heeft veroverd.

Zondag met Lubach maakte een paar weken geleden een filmpje als reactie op de toespraak Donald Trump bij zijn inauguratie gaf. Volgens de nieuwbakken president was vanaf dat moment het credo: 'America First'.

Great
De video van
Lubach (America First, The Netherlands second) was een hit op internet en ging de hele wereld over. Tal van landen en provincies volgden het voorbeeld van de komiek en leverden een soortgelijke video af. Nu is er ook een Limburgse variant. In het filmpje wordt gerept over alle dingen onze provincie volgens de makers 'great' maken. "You have the NRA, we have the OLS. There are no gun laws in Limburg. We have the best shooters in the world. They are so great", klinkt het. Ook de Limburgse taal, vlaai en carnaval passeren de revue.

Het filmpje is gemaakt door schrijver Hugo Luijten. Samen met zijn neef Jo Luijten en diens Amerikaanse vrouw Kinna McInroe plaatsten ze dit filmpje op hun YouTube-kanaal. De stem van Donald Trump is ingesproken door de Amerikaanse komiek Philip Wilburn.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oeps: Amerikanen trappen in grap over nieuwe naam America
Amerikanen na verkiezingen welkom in America
Limburgse rockers maken protestlied tegen Donald Trump
Carnavalskraker neemt Donald Trump op de hak
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen