Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hij is er eindelijk: America First, Limburg second

Geplaatst opzondag 19 februari 2017 - 16:04

Het heeft even geduurd, maar nu is er dan toch ook een Limburgse versie van de 'America First'-video die het internet heeft veroverd.

Zondag met Lubach maakte een paar weken geleden een filmpje als reactie op de toespraak Donald Trump bij zijn inauguratie gaf. Volgens de nieuwbakken president was vanaf dat moment het credo: 'America First'.

Great
De video van
Lubach (America First, The Netherlands second) was een hit op internet en ging de hele wereld over. Tal van landen en provincies volgden het voorbeeld van de komiek en leverden een soortgelijke video af. Nu is er ook een Limburgse variant. In het filmpje wordt gerept over alle dingen onze provincie volgens de makers 'great' maken. "You have the NRA, we have the OLS. There are no gun laws in Limburg. We have the best shooters in the world. They are so great", klinkt het. Ook de Limburgse taal, vlaai en carnaval passeren de revue.

Het filmpje is gemaakt door schrijver Hugo Luijten. Samen met zijn neef Jo Luijten en diens Amerikaanse vrouw Kinna McInroe plaatsten ze dit filmpje op hun YouTube-kanaal. De stem van Donald Trump is ingesproken door de Amerikaanse komiek Philip Wilburn.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oeps: Amerikanen trappen in grap over nieuwe naam America
Carnavalskraker neemt Donald Trump op de hak
Limburgse rockers maken protestlied tegen Donald Trump
Amerikanen na verkiezingen welkom in America
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen