Overslaan en naar de inhoud gaan

Hier worden automobilisten in Limburg het vaakst geflitst

Geplaatst opvrijdag 11 oktober 2019 - 7:23

In totaal werden er bijna drie miljoen verkeersboetes verstuurd in de maanden mei tot en met augustus. Deze Limburgse flitspalen staan in de top tien van ons land.

In de lijst staan vooral flitspalen uit de dichtstbevolkte provincie van Nederland: Zuid-Holland, maar er staan ook twee Limburgse flitspalen in de top tien met meest lucratieve flitspalen van het land. Autowebsite TopGear stelde de lijst op.

Venlo
De flitspaal aan de Weselseweg in Venlo betrapte in Limburg de meeste overtreders: in vier maanden tijd werden dat 11.198 overtreders op de foto gezet. Deze flitspaal staat daarmee op de negende plaats in de top tien met meest lucratieve flitspalen van het land.

Leudal
Het verschil met de nummer tien van de lijst, de flitspaal op de N280 bij Baexem, is overigens maar klein. Deze flitspaal zorgde voor 11.089 boetes.

Lees ook: Meest lucratieve flitspaal Limburg wordt gehaat en geliefd

Trajectcontrole
Ook de trajectcontroles zijn nog steeds heel lucratief. De permanente controles in de Willem Alexander tunnels op de A2 in Maastricht leverde in de periode mei tot en met augustus 19.971 boetes op. Dat betekent dat er dagelijks zo'n 162 automobilisten op de bon geslingerd worden.

Dat aantal staat overigens in schril contrast met de meest lucratieve trajectcontrole van ons land: op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht. Daar werden in vier maanden tijd ruim 157.887 verkeersovertreders betrapt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen