Overslaan en naar de inhoud gaan

Hier loop je append op de fiets het vaakst tegen de lamp

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 13:37

Weertenaren worden relatief gezien het vaakst op de bon geslingerd voor appen op de fiets.

Appen op de fiets is sinds 1 juli verboden.

Nog meer mensen
In Weert zijn per tienduizend inwoners zestien appende fietsers beboet. Alleen in de steden Goes, Utrecht en Delft zijn relatief meer inwoners door de politie op de bon geslingerd.

Maastricht
In totaal zijn in Weert 81 boetes uitgeschreven. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), die door LocalFocus op een rijtje zijn gezet. In Maastricht zijn de meeste boetes uitgeschreven: 127. Dat zijn tien boetes per tienduizend inwoners.

Honderdvijftig per dag
In de maanden juli en augustus zijn in heel Nederland gemiddeld honderdvijftig personen per dag beboet voor appen op de fiets. In deze twee zomermaanden zijn in totaal ruim negenduizend fietsers betrapt op appen tijdens fietsen.

Klopjacht
De politie gaf eind juni aan geen klopjacht in te zetten op appende fietsers in Limburg. Voor Vaals, Beekdaelen, Simpelveld, Brunssum en Landgraaf klopt dat. Daar hebben nul fietsers een prent gekregen voor appen op de fiets.

Lees ook: Geen klopjacht op appende fietsers in Limburg
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen