Overslaan en naar de inhoud gaan

Hier loop je append op de fiets het vaakst tegen de lamp

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 13:37

Weertenaren worden relatief gezien het vaakst op de bon geslingerd voor appen op de fiets.

Appen op de fiets is sinds 1 juli verboden.

Nog meer mensen
In Weert zijn per tienduizend inwoners zestien appende fietsers beboet. Alleen in de steden Goes, Utrecht en Delft zijn relatief meer inwoners door de politie op de bon geslingerd.

Maastricht
In totaal zijn in Weert 81 boetes uitgeschreven. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), die door LocalFocus op een rijtje zijn gezet. In Maastricht zijn de meeste boetes uitgeschreven: 127. Dat zijn tien boetes per tienduizend inwoners.

Honderdvijftig per dag
In de maanden juli en augustus zijn in heel Nederland gemiddeld honderdvijftig personen per dag beboet voor appen op de fiets. In deze twee zomermaanden zijn in totaal ruim negenduizend fietsers betrapt op appen tijdens fietsen.

Klopjacht
De politie gaf eind juni aan geen klopjacht in te zetten op appende fietsers in Limburg. Voor Vaals, Beekdaelen, Simpelveld, Brunssum en Landgraaf klopt dat. Daar hebben nul fietsers een prent gekregen voor appen op de fiets.

Lees ook: Geen klopjacht op appende fietsers in Limburg
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen