Overslaan en naar de inhoud gaan

Hier loop je append op de fiets het vaakst tegen de lamp

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 13:37

Weertenaren worden relatief gezien het vaakst op de bon geslingerd voor appen op de fiets.

Appen op de fiets is sinds 1 juli verboden.

Nog meer mensen
In Weert zijn per tienduizend inwoners zestien appende fietsers beboet. Alleen in de steden Goes, Utrecht en Delft zijn relatief meer inwoners door de politie op de bon geslingerd.

Maastricht
In totaal zijn in Weert 81 boetes uitgeschreven. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), die door LocalFocus op een rijtje zijn gezet. In Maastricht zijn de meeste boetes uitgeschreven: 127. Dat zijn tien boetes per tienduizend inwoners.

Honderdvijftig per dag
In de maanden juli en augustus zijn in heel Nederland gemiddeld honderdvijftig personen per dag beboet voor appen op de fiets. In deze twee zomermaanden zijn in totaal ruim negenduizend fietsers betrapt op appen tijdens fietsen.

Klopjacht
De politie gaf eind juni aan geen klopjacht in te zetten op appende fietsers in Limburg. Voor Vaals, Beekdaelen, Simpelveld, Brunssum en Landgraaf klopt dat. Daar hebben nul fietsers een prent gekregen voor appen op de fiets.

Lees ook: Geen klopjacht op appende fietsers in Limburg
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen