Overslaan en naar de inhoud gaan

Hier kun je stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen

Geplaatst opzondag 14 maart 2021 - 8:00

Nederlanders kunnen voor de Tweede Kamerverkiezingen komende week op 9200 locaties hun stem uitbrengen. Wij geven je hier een overzicht.

Vroegstemmers kunnen maandag 15 en dinsdag 16 maart terecht bij zo'n 1600 stemlokalen. Dat meldt LocalFocus na een analyse van gegevens van de Open State Foundation, een onafhankelijke stichting die zich toelegt op 'het bijdragen aan een digitaal transparante overheid en daarmee een controleerbare en vitale democratie'.

Bekijk hier waar je bij jou in de buurt kunt stemmen:

Meer stembureaus
In totaal zijn er 9600 stemlokalen verspreid over het land waar mensen een of meer dagen kunnen stemmen. Dat is een toename ten opzichte van de 9100 locaties waar mensen terecht konden bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen in 2017.

Anders dan anders
Deze verkiezingen verlopen vanwege het coronavirus heel anders dan vorige keren. Mensen uit risicogroepen worden aangemoedigd al op maandag en dinsdag hun stem uit te brengen. Een scala aan hygiënemaatregelen moet voorkomen dat mensen elkaar besmetten.

Per brief stemmen
Bovendien kunnen 70-plussers hun stem per brief uitbrengen van woensdag 10 maart tot en met woensdag 17 maart. Ze mogen hun stem zelf op de post doen of naar een van de afleverpunten brengen. Daarvan zijn er doordeweeks ongeveer 500 geopend en in het komende weekend 170.

Mensen die bang zijn besmet te raken, hebben ook de optie om iemand te machtigen om een stem uit te brengen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen