Overslaan en naar de inhoud gaan

Hier kun je stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen

Geplaatst opzondag 14 maart 2021 - 8:00

Nederlanders kunnen voor de Tweede Kamerverkiezingen komende week op 9200 locaties hun stem uitbrengen. Wij geven je hier een overzicht.

Vroegstemmers kunnen maandag 15 en dinsdag 16 maart terecht bij zo'n 1600 stemlokalen. Dat meldt LocalFocus na een analyse van gegevens van de Open State Foundation, een onafhankelijke stichting die zich toelegt op 'het bijdragen aan een digitaal transparante overheid en daarmee een controleerbare en vitale democratie'.

Bekijk hier waar je bij jou in de buurt kunt stemmen:

Meer stembureaus
In totaal zijn er 9600 stemlokalen verspreid over het land waar mensen een of meer dagen kunnen stemmen. Dat is een toename ten opzichte van de 9100 locaties waar mensen terecht konden bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen in 2017.

Anders dan anders
Deze verkiezingen verlopen vanwege het coronavirus heel anders dan vorige keren. Mensen uit risicogroepen worden aangemoedigd al op maandag en dinsdag hun stem uit te brengen. Een scala aan hygiënemaatregelen moet voorkomen dat mensen elkaar besmetten.

Per brief stemmen
Bovendien kunnen 70-plussers hun stem per brief uitbrengen van woensdag 10 maart tot en met woensdag 17 maart. Ze mogen hun stem zelf op de post doen of naar een van de afleverpunten brengen. Daarvan zijn er doordeweeks ongeveer 500 geopend en in het komende weekend 170.

Mensen die bang zijn besmet te raken, hebben ook de optie om iemand te machtigen om een stem uit te brengen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen