Overslaan en naar de inhoud gaan

Hier kost een koopwoning in Limburg het meest

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 6:57

Mook en Middelaar was vorig jaar opnieuw de duurste gemeente om een huis te kopen. De gemiddelde verkoopprijs was daar 311.447 euro. Heerlen was het goedkoopst, met gemiddeld 150.459 euro voor een koophuis.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Goedkoop
Kerkrade was in 2016 nog de gemeente waar het minst neergelegd werd voor een woning. De gemeente bungelt nu samen met Brunssum onderdaan de lijst. In de drie Zuid-Limburgse gemeenten kocht je vorig jaar een huis voor gemiddeld ongeveer 155.000 euro.

Duurst
In Mook en Middelaar lag de huizenprijs wederom het hoogst. In Meerssen betaalde je gemiddeld 270.447 euro voor een koopwoning. Ook in Eijsden-Margraten (269.814 euro) ligt de huizenprijzen hoog.

Lees ook: Hier kost een koopwoning in Limburg het minst

Steden
Wie in Maastricht wil gaan wonen, moet er vanuit gaan dat in de hoofdstad een huis gemiddeld ruim 240 duizend euro kost. In Sittard is het weer een stuk goedkoper, namelijk bijna 185.000 euro. Iets meer naar het midden van de provincie kosten koopwoningen in Roermond zo'n 225 duizend euro. Aan huizen in Venlo hangt weer een iets goedkoper prijskaartje (203.397 euro).

De hoofdprijs betaal je overigens weer in Bloemendaal. Als je daar een huis wilt kopen, moet je gemiddeld 776 duizend euro neertellen.

Verschillen
De
gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Nederland is in 2017 toegenomen. De verschillen tussen gemeenten zijn in 2017 daarnaast ook groter geworden in vergelijking met 2016.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen