Overslaan en naar de inhoud gaan

Hier kost een koopwoning in Limburg het meest

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 6:57

Mook en Middelaar was vorig jaar opnieuw de duurste gemeente om een huis te kopen. De gemiddelde verkoopprijs was daar 311.447 euro. Heerlen was het goedkoopst, met gemiddeld 150.459 euro voor een koophuis.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Goedkoop
Kerkrade was in 2016 nog de gemeente waar het minst neergelegd werd voor een woning. De gemeente bungelt nu samen met Brunssum onderdaan de lijst. In de drie Zuid-Limburgse gemeenten kocht je vorig jaar een huis voor gemiddeld ongeveer 155.000 euro.

Duurst
In Mook en Middelaar lag de huizenprijs wederom het hoogst. In Meerssen betaalde je gemiddeld 270.447 euro voor een koopwoning. Ook in Eijsden-Margraten (269.814 euro) ligt de huizenprijzen hoog.

Lees ook: Hier kost een koopwoning in Limburg het minst

Steden
Wie in Maastricht wil gaan wonen, moet er vanuit gaan dat in de hoofdstad een huis gemiddeld ruim 240 duizend euro kost. In Sittard is het weer een stuk goedkoper, namelijk bijna 185.000 euro. Iets meer naar het midden van de provincie kosten koopwoningen in Roermond zo'n 225 duizend euro. Aan huizen in Venlo hangt weer een iets goedkoper prijskaartje (203.397 euro).

De hoofdprijs betaal je overigens weer in Bloemendaal. Als je daar een huis wilt kopen, moet je gemiddeld 776 duizend euro neertellen.

Verschillen
De
gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Nederland is in 2017 toegenomen. De verschillen tussen gemeenten zijn in 2017 daarnaast ook groter geworden in vergelijking met 2016.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen