Overslaan en naar de inhoud gaan

Hiddema weer advocaat: 'Ik werd politiek depressief'

Geplaatst opvrijdag 22 januari 2021 - 10:15

Voormalig Forum voor Democratie Tweede Kamerlid Theo Hiddema is blij dat hij niet meer in de politiek actief is.

Dat zegt hij tegen De Telegraaf.

Dwangbuis
"Het was een geestelijke dwangbuis waar ik niet meer in verder kon na alle aantijgingen van antisemitische drek. Ik werd er politiek depressief van. Ik ben nu weer strafrechtadvocaat en dat bevalt me goed."

Lees ook: Theo Hiddema vertrekt per direct uit Tweede Kamer

'Het was zo vermoeiend allemaal'
De strafpleiter, die onder meer een kantoor in Maastricht heeft, kwam nog even terug als lijstduwer maar eerder deze maand trok Hiddema zich voor die functie ook terug. Hij zegt zich bevrijd te voelen.

"Ik kwam nog even terug om lijstduwer te worden uit sympathie voor Thierry Baudet, maar ook daar zag ik uiteindelijk van af na alle opmerkingen en sympathie voor corona-ontkenners. Het was zo vermoeiend allemaal. Bovendien wilde ik als lijstduwer niet verkozen worden met voorkeursstemmen, want ik wilde helemaal uit de politiek. Ik heb me een maand thuis met de kat op de Herengracht opgesloten. Nu voel ik me weer goed", zegt Hiddema.

Lees ook: Hiddema toch geen lijstduwer Forum voor Democratie

Wetten
Voor de plannen voor nieuwe strenge justitiewetten heeft Hiddema geen goed woord over. "Dat is helemaal niet nodig. Bestaande wetgeving voldoet vaak al, het gaat om handhaving en doorzetten. Maar dat is niet sexy. Ik had een heel nummer willen maken in een Kamerdebat over het niet bestaande institutioneel racisme, maar kon het niet aansnijden na de rel over antisemitisme. Mijn boodschap zou niet overkomen. Ik had al tien moties voorbereid om jonge, vaak criminele jongeren met allochtone achtergrond te laten beginnen met het project Boer in de Bajes dat in Denemarken zo succesvol is. Daar leren ze voor dieren te zorgen en liefde te ontvangen. Helaas is het er niet van gekomen."

Lees ook: FvD-leider Baudet 'onthutst' over terugtreden Hiddema

Uit de Tweede Kamer
Hiddema stapte eind november uit de Tweede Kamer. De voormalige vertrouweling van partijleider Thierry Baudet trok zich terug toen er in Forum voor Democratie een hoogoplopende ruzie was uitgebroken over de reactie van Baudet op antisemitisme bij de jongerentak van de partij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen