Overslaan en naar de inhoud gaan

Hiddema toch geen lijstduwer Forum voor Democratie

Geplaatst opdinsdag 5 januari 2021 - 8:20

Theo Hiddema wil toch geen lijstduwer zijn van Forum voor Democratie (FvD).

De advocaat, met een kantoor in Maastricht, vindt dat de door partijleider Thierry Baudet beoogde campagne te veel draait om het coronabeleid. De koers is te populistisch, laat hij aan de NOS weten. "Ik ben geen FvD'er meer. Voer mij af van de lijst."

Affaire
Hiddema stapte uit de Tweede Kamer toen de partij verwikkeld raakte in een affaire over antisemitische en racistische appjes van FvD-jongeren. In een brief aan Kamervoorzitter Arib verklaarde hij zichzelf "politiek arbeidsongeschikt".

Lees ook: Theo Hiddema wil lijstduwer Forum voor Democratie worden

Terugkeer
Hij wilde terugkeren als lijstduwer, maar heeft Baudet gemeld dat hij diens campagne "vanuit een welhaast religieuze gedrevenheid tegen het coronabeleid" politiek irrelevant vindt. "Wij zijn geen FvD'ers geworden vanwege onze kennis van een pandemie."

Dwangstaat
Hiddema zegt ook nog dat hij geen applaus wil geven aan het voormalige VVD-Kamerlid Van Haga, die nu als tweede op de FvD-kandidatenlijst staat. "Die beweert dat Rutte met betrekking tot het virus het land in een dwangstaat wil veranderen."

Lees ook: Theo Hiddema vertrekt per direct uit Tweede Kamer

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen