Overslaan en naar de inhoud gaan

Hiddema schenkt 'te veel ontvangen geld' aan poezenboot

Geplaatst opvrijdag 3 mei 2019 - 7:25

Theo Hiddema mag de verblijfkosten die hij te veel zou hebben gekregen houden, maar het Kamerlid schenkt het bedrag liever aan een opvang voor katten.

Dit zegt hij tegen De Telegraaf. Volgens Hiddema zou hij in theorie het geld mogen houden, maar zijn intentie om het geld terug te storten wordt hem te complex gemaakt.

Lees ook: Ook twijfels over verblijfkosten Hiddema

Discussie
Een bedrag van ongeveer 14.000 euro gaat nu naar het kattendoel. Hiddema, die ingeschreven staat in Maastricht vanwege zijn advocatenkantoor daar, krijgt een verblijfsvergoeding van 24.000 euro per jaar. Dit is de maximale vergoeding en geldt voor Kamerleden die meer dan 150 kilometer van het Binnenhof wonen. Het Forum-Kamerlid woont voornamelijk in Amsterdam en daardoor werd het bedrag van zijn onkostenregeling ter discussie gesteld.

Poezenboot
"De menselijke soort kan me nu even het dak op", zegt Hiddema tegen de Volkskrant. "Dan schenk ik het geld wel aan de poezenboot in Amsterdam." Aan diezelfde krant laat hij weten zich nu te gaan inschrijven in Amsterdam.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen