Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hiddema schenkt 'te veel ontvangen geld' aan poezenboot

Geplaatst opvrijdag 3 mei 2019 - 7:25

Theo Hiddema mag de verblijfkosten die hij te veel zou hebben gekregen houden, maar het Kamerlid schenkt het bedrag liever aan een opvang voor katten.

Dit zegt hij tegen De Telegraaf. Volgens Hiddema zou hij in theorie het geld mogen houden, maar zijn intentie om het geld terug te storten wordt hem te complex gemaakt.

Lees ook: Ook twijfels over verblijfkosten Hiddema

Discussie
Een bedrag van ongeveer 14.000 euro gaat nu naar het kattendoel. Hiddema, die ingeschreven staat in Maastricht vanwege zijn advocatenkantoor daar, krijgt een verblijfsvergoeding van 24.000 euro per jaar. Dit is de maximale vergoeding en geldt voor Kamerleden die meer dan 150 kilometer van het Binnenhof wonen. Het Forum-Kamerlid woont voornamelijk in Amsterdam en daardoor werd het bedrag van zijn onkostenregeling ter discussie gesteld.

Poezenboot
"De menselijke soort kan me nu even het dak op", zegt Hiddema tegen de Volkskrant. "Dan schenk ik het geld wel aan de poezenboot in Amsterdam." Aan diezelfde krant laat hij weten zich nu te gaan inschrijven in Amsterdam.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen