Overslaan en naar de inhoud gaan

Hiddema schenkt 'te veel ontvangen geld' aan poezenboot

Geplaatst opvrijdag 3 mei 2019 - 7:25

Theo Hiddema mag de verblijfkosten die hij te veel zou hebben gekregen houden, maar het Kamerlid schenkt het bedrag liever aan een opvang voor katten.

Dit zegt hij tegen De Telegraaf. Volgens Hiddema zou hij in theorie het geld mogen houden, maar zijn intentie om het geld terug te storten wordt hem te complex gemaakt.

Lees ook: Ook twijfels over verblijfkosten Hiddema

Discussie
Een bedrag van ongeveer 14.000 euro gaat nu naar het kattendoel. Hiddema, die ingeschreven staat in Maastricht vanwege zijn advocatenkantoor daar, krijgt een verblijfsvergoeding van 24.000 euro per jaar. Dit is de maximale vergoeding en geldt voor Kamerleden die meer dan 150 kilometer van het Binnenhof wonen. Het Forum-Kamerlid woont voornamelijk in Amsterdam en daardoor werd het bedrag van zijn onkostenregeling ter discussie gesteld.

Poezenboot
"De menselijke soort kan me nu even het dak op", zegt Hiddema tegen de Volkskrant. "Dan schenk ik het geld wel aan de poezenboot in Amsterdam." Aan diezelfde krant laat hij weten zich nu te gaan inschrijven in Amsterdam.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen