Overslaan en naar de inhoud gaan

Hiddema: 'Maastricht hogere beschaving dan Amsterdam'

Geplaatst opwoensdag 8 mei 2019 - 22:21

Advocaat en politicus Theo Hiddema heeft Maastricht hoger zitten dan Amsterdam. In beide steden heeft hij een huis, maar hij blijkt niet erg onder de indruk van de hoofdstad.

"Maastricht is een hogere beschaving in de evolutie dan de Amsterdammer", zei Hiddema tijdens de Nationale Aspergepartij in Amsterdam, in gesprek met L1. Dit feest markeert de officiële start van het aspergeseizoen.

Meest verbindende Limburger
Traditioneel wordt tijdens dit evenement de Gouden Asperge uitgereikt aan de meest verbindende Limburger; degene die onze provincie in de rest van het land promoot. Nadat onder anderen oud-minister Maxime Verhagen, voormalig Q-Park directeur Ward Vleugels en hotelier Camille Oostwegel deze prijs in ontvangst namen, ging deze keer de eer naar gouverneur Theo Bovens.

Video: L1

Weer gepasseerd
Op de vraag aan Hiddema of hij hoopt de Gouden Asperge zelf een keer in ontvangst te mogen nemen, zei hij: "Ik word weer gepasseerd. Als er iemand is die verbindend bezig is, dan ben ik het wel. Ik woon in Maastricht en in Amsterdam. Je weet, Maastricht is een hogere beschaving in de evolutie dan de Amsterdammer. Dus ik probeer de Limburgse beschaving naar Amsterdam toe te brengen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen