Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hiddema: 'Maastricht hogere beschaving dan Amsterdam'

Geplaatst opwoensdag 8 mei 2019 - 22:21

Advocaat en politicus Theo Hiddema heeft Maastricht hoger zitten dan Amsterdam. In beide steden heeft hij een huis, maar hij blijkt niet erg onder de indruk van de hoofdstad.

"Maastricht is een hogere beschaving in de evolutie dan de Amsterdammer", zei Hiddema tijdens de Nationale Aspergepartij in Amsterdam, in gesprek met L1. Dit feest markeert de officiële start van het aspergeseizoen.

Meest verbindende Limburger
Traditioneel wordt tijdens dit evenement de Gouden Asperge uitgereikt aan de meest verbindende Limburger; degene die onze provincie in de rest van het land promoot. Nadat onder anderen oud-minister Maxime Verhagen, voormalig Q-Park directeur Ward Vleugels en hotelier Camille Oostwegel deze prijs in ontvangst namen, ging deze keer de eer naar gouverneur Theo Bovens.

Video: L1

Weer gepasseerd
Op de vraag aan Hiddema of hij hoopt de Gouden Asperge zelf een keer in ontvangst te mogen nemen, zei hij: "Ik word weer gepasseerd. Als er iemand is die verbindend bezig is, dan ben ik het wel. Ik woon in Maastricht en in Amsterdam. Je weet, Maastricht is een hogere beschaving in de evolutie dan de Amsterdammer. Dus ik probeer de Limburgse beschaving naar Amsterdam toe te brengen."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen