Overslaan en naar de inhoud gaan

Hiddema: 'Maastricht hogere beschaving dan Amsterdam'

Geplaatst opwoensdag 8 mei 2019 - 22:21

Advocaat en politicus Theo Hiddema heeft Maastricht hoger zitten dan Amsterdam. In beide steden heeft hij een huis, maar hij blijkt niet erg onder de indruk van de hoofdstad.

"Maastricht is een hogere beschaving in de evolutie dan de Amsterdammer", zei Hiddema tijdens de Nationale Aspergepartij in Amsterdam, in gesprek met L1. Dit feest markeert de officiƫle start van het aspergeseizoen.

Meest verbindende Limburger
Traditioneel wordt tijdens dit evenement de Gouden Asperge uitgereikt aan de meest verbindende Limburger; degene die onze provincie in de rest van het land promoot. Nadat onder anderen oud-minister Maxime Verhagen, voormalig Q-Park directeur Ward Vleugels en hotelier Camille Oostwegel deze prijs in ontvangst namen, ging deze keer de eer naar gouverneur Theo Bovens.

Video: L1

Weer gepasseerd
Op de vraag aan Hiddema of hij hoopt de Gouden Asperge zelf een keer in ontvangst te mogen nemen, zei hij: "Ik word weer gepasseerd. Als er iemand is die verbindend bezig is, dan ben ik het wel. Ik woon in Maastricht en in Amsterdam. Je weet, Maastricht is een hogere beschaving in de evolutie dan de Amsterdammer. Dus ik probeer de Limburgse beschaving naar Amsterdam toe te brengen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen