Overslaan en naar de inhoud gaan

Hiddema: 'Maastricht hogere beschaving dan Amsterdam'

Geplaatst opwoensdag 8 mei 2019 - 22:21

Advocaat en politicus Theo Hiddema heeft Maastricht hoger zitten dan Amsterdam. In beide steden heeft hij een huis, maar hij blijkt niet erg onder de indruk van de hoofdstad.

"Maastricht is een hogere beschaving in de evolutie dan de Amsterdammer", zei Hiddema tijdens de Nationale Aspergepartij in Amsterdam, in gesprek met L1. Dit feest markeert de officiële start van het aspergeseizoen.

Meest verbindende Limburger
Traditioneel wordt tijdens dit evenement de Gouden Asperge uitgereikt aan de meest verbindende Limburger; degene die onze provincie in de rest van het land promoot. Nadat onder anderen oud-minister Maxime Verhagen, voormalig Q-Park directeur Ward Vleugels en hotelier Camille Oostwegel deze prijs in ontvangst namen, ging deze keer de eer naar gouverneur Theo Bovens.

Video: L1

Weer gepasseerd
Op de vraag aan Hiddema of hij hoopt de Gouden Asperge zelf een keer in ontvangst te mogen nemen, zei hij: "Ik word weer gepasseerd. Als er iemand is die verbindend bezig is, dan ben ik het wel. Ik woon in Maastricht en in Amsterdam. Je weet, Maastricht is een hogere beschaving in de evolutie dan de Amsterdammer. Dus ik probeer de Limburgse beschaving naar Amsterdam toe te brengen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen