Overslaan en naar de inhoud gaan

Hiddema: 'Maastricht hogere beschaving dan Amsterdam'

Geplaatst opwoensdag 8 mei 2019 - 22:21

Advocaat en politicus Theo Hiddema heeft Maastricht hoger zitten dan Amsterdam. In beide steden heeft hij een huis, maar hij blijkt niet erg onder de indruk van de hoofdstad.

"Maastricht is een hogere beschaving in de evolutie dan de Amsterdammer", zei Hiddema tijdens de Nationale Aspergepartij in Amsterdam, in gesprek met L1. Dit feest markeert de officiële start van het aspergeseizoen.

Meest verbindende Limburger
Traditioneel wordt tijdens dit evenement de Gouden Asperge uitgereikt aan de meest verbindende Limburger; degene die onze provincie in de rest van het land promoot. Nadat onder anderen oud-minister Maxime Verhagen, voormalig Q-Park directeur Ward Vleugels en hotelier Camille Oostwegel deze prijs in ontvangst namen, ging deze keer de eer naar gouverneur Theo Bovens.

Video: L1

Weer gepasseerd
Op de vraag aan Hiddema of hij hoopt de Gouden Asperge zelf een keer in ontvangst te mogen nemen, zei hij: "Ik word weer gepasseerd. Als er iemand is die verbindend bezig is, dan ben ik het wel. Ik woon in Maastricht en in Amsterdam. Je weet, Maastricht is een hogere beschaving in de evolutie dan de Amsterdammer. Dus ik probeer de Limburgse beschaving naar Amsterdam toe te brengen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen