Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hiddema heeft spijt van rechtszaak om 'louche'-tekening

Geplaatst opmaandag 1 juni 2015 - 17:46

Advocaat Theo Hiddema heeft spijt van de rechtszaak tegen cartoonist Ruben L. Oppenheimer om de 'louche'-tekening.

"Ik heb wel eens gedacht, was ik er maar nooit aan begonnen", zegt advocaat Theo Hiddema. Hij zegt dat op de dag van het hoger beroep dat maandag in Den Bosch diende.

Tekening
In die rechtszaak gaat het om een tekening van cartoonist Ruben L. Oppenheimer. Daarin stond de tekst 'louche advocaat', die cartoon ervoer Hiddema als beledigend. In een eerste rechtszaak won Hiddema, waarna Oppenheimer in beroep ging.

Kemphanen
De twee zijn absoluut geen vrienden van elkaar en dat bleek ook wel voor de camera van L1. "Ik ben het helemaal beu, de fysieke aanwezigheid in mijn nabijheid van de heer Oppenheimer vind ik moeilijk te verdragen", aldus Hiddema over de cartoonist. Oppenheimer was zichtbaar geïrriteerd tijdens de rechtszaak: "Ik zou bijna zeggen fysieke weerstand tegen alles wat er gezegd is vandaag. Want het is heel moeilijk om je netjes en kalm te houden als je hoort wat er allemaal uitgeflapt wordt", zei hij na de zaak.

Uitspraak
14 juli doet het Gerechtshof in Den Bosch uitspraak in de zaak. Mocht Hiddema de zaak opnieuw winnen zal Oppenheimer naar alle waarschijnlijkheid naar de Hoge Raad stappen. Hiddema heeft laten weten dat hij zich neer zou leggen bij een eventueel verlies.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hoger beroep Oppenheimer vs Hiddema op 1 juni in Den Bosch
hiddema avondgasten theo
Cartoonist: Hiddema moet daar tegen kunnen
Maandag kort geding Hiddema tegen cartoonist
hiddema oppenheimer
Hiddema gaat tot het gaatje in zaak Oppenheimer
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen