Overslaan en naar de inhoud gaan

Hiddema heeft spijt van rechtszaak om 'louche'-tekening

Geplaatst opmaandag 1 juni 2015 - 17:46

Advocaat Theo Hiddema heeft spijt van de rechtszaak tegen cartoonist Ruben L. Oppenheimer om de 'louche'-tekening.

"Ik heb wel eens gedacht, was ik er maar nooit aan begonnen", zegt advocaat Theo Hiddema. Hij zegt dat op de dag van het hoger beroep dat maandag in Den Bosch diende.

Tekening
In die rechtszaak gaat het om een tekening van cartoonist Ruben L. Oppenheimer. Daarin stond de tekst 'louche advocaat', die cartoon ervoer Hiddema als beledigend. In een eerste rechtszaak won Hiddema, waarna Oppenheimer in beroep ging.

Kemphanen
De twee zijn absoluut geen vrienden van elkaar en dat bleek ook wel voor de camera van L1. "Ik ben het helemaal beu, de fysieke aanwezigheid in mijn nabijheid van de heer Oppenheimer vind ik moeilijk te verdragen", aldus Hiddema over de cartoonist. Oppenheimer was zichtbaar geïrriteerd tijdens de rechtszaak: "Ik zou bijna zeggen fysieke weerstand tegen alles wat er gezegd is vandaag. Want het is heel moeilijk om je netjes en kalm te houden als je hoort wat er allemaal uitgeflapt wordt", zei hij na de zaak.

Uitspraak
14 juli doet het Gerechtshof in Den Bosch uitspraak in de zaak. Mocht Hiddema de zaak opnieuw winnen zal Oppenheimer naar alle waarschijnlijkheid naar de Hoge Raad stappen. Hiddema heeft laten weten dat hij zich neer zou leggen bij een eventueel verlies.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hoger beroep Oppenheimer vs Hiddema op 1 juni in Den Bosch
hiddema avondgasten theo
Cartoonist: Hiddema moet daar tegen kunnen
Maandag kort geding Hiddema tegen cartoonist
hiddema oppenheimer
Hiddema gaat tot het gaatje in zaak Oppenheimer
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen