Overslaan en naar de inhoud gaan

Hiddema gaat tot het gaatje in zaak Oppenheimer

Geplaatst opmaandag 20 oktober 2014 - 12:45

Advocaat Theo Hiddema begint desnoods een bodemprocedure als de rechter hem geen gelijk geeft.

Hiddema eiste maandag voor de rechtbank in Maastricht in een kort geding rectificatie en een schadevergoeding van 15.000 euro van cartoonist Ruben L. Oppenheimer.

Louche
Oppenheimer betitelde de Maastrichtse strafpleiter onlangs in een cartoon als louche. Hiddema neemt dit hoog op omdat zijn reputatie en broodwinning in het geding zijn. Oppenheimer beroept zich op zijn artistieke vrijheid als spotprenttekenaar.

Cartoon: Ruben L. Oppenheimer

Bodemprocedure
In een bodemprocedure velt de rechter opnieuw een oordeel, zonder dat hij rekening hoeft te houden met de uitspraak in kort geding. De uitspraak in deze zaak is over twee weken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maandag kort geding Hiddema tegen cartoonist
Cartoonist Oppenheimer moet spotprent Hiddema rectificeren
Hiddema wil tekstuele rectificatie in plaats van cartoon
Advocaat Hiddema ziet af van rectificatie cartoon
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen