Overslaan en naar de inhoud gaan

Hiddema betaalde onkosten aan Poezenboot en Tweede Kamer

Geplaatst opzondag 11 augustus 2019 - 10:42

Theo Hiddema heeft het bedrag dat hij te veel heeft ontvangen aan onkostenvergoeding inmiddels twee keer terugbetaald. Hij maakte 14.000 euro over naar de Poezenboot in Amsterdam en nog eens 14.000 euro naar de rekening van de Tweede Kamer.

Dit vertelt Hiddema in Onze Man in Deventer op NPO Radio 1. "Ik kreeg elke maand 700 euro te veel, maar ik wist niets van die vergoeding."

Maximale vergoeding
Hiddema, die ingeschreven staat in Maastricht vanwege zijn advocatenkantoor daar, krijgt hierdoor de maximale vergoeding per jaar. Dit geldt voor Kamerleden die meer dan 150 kilometer van het Binnenhof wonen. Het Forum-Kamerlid woont voornamelijk in Amsterdam en daardoor werd het bedrag van zijn onkostenregeling ter discussie gesteld.

Poezenboot
In eerste instantie hoefde hij het bedrag niet terug te betalen aan de Tweede Kamer, maar nadat duidelijk werd dat Hiddema het geld had overgemaakt naar de Poezenboot, hing meteen Khadija Arib, Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal aan de lijn. "Als je het zo graag terug wil storten, kan dat natuurlijk wel. Ik denk: dan moet ik het ook doen, want anders krijg ik dat gelazer van de belastingbetaler is zijn centen kwijt en hij gooit het naar de Poezenboot."

Lees ook: Hiddema schenkt 'te veel ontvangen geld' aan poezenboot

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen