Overslaan en naar de inhoud gaan

Heythuysenaar zat in beschoten trein: 'Scherpe knal'

Geplaatst opvrijdag 22 november 2019 - 22:42

Leo Schouten uit Heythuysen zat samen met zijn vrouw in een van de twee treinen, die vrijdagavond zeer waarschijnlijk zijn beschoten. "Ik dacht dat iemand op een tafeltje in de trein sprong, en dat die afbrak."

Dat vertelt Schouten aan Omroep Brabant. "Het was een hele scherpe knal."

Beschoten
Twee treinen zijn vrijdagavond naar alle waarschijnlijkheid beschoten. Op station Breda is een trein stilgezet waarvan vijf buitenruiten kapot zijn. Ook in Eindhoven is een trein gearriveerd met een kapotte ruit. Twee jongens van 15 jaar uit Dorst en Breda zijn vrijdagavond laat aangehouden. Ze hadden balletjespistolen bij zich met metalen ballen. Het tweetal wordt volgens de politie verdacht van vernielen van de treinen.

Geen paniek
"Er was geen paniek. Bij de ruit zaten twee jongens, maar die bleven ook rustig. Maar achteraf ben ik toch wel geschrokken. Er had veel meer kunnen gebeuren", vertelt de Heythuysenaar aan de omroep.

Gebroken ramen
Bij aankomst op station Breda werd aan de reizigers gevraagd of ze wilden blijven zitten. "Er werd omgeroepen dat we vijf meter van de gebroken ramen af moesten gaan zitten omdat deze konden springen", vertelt Schouten aan de Brabantse omroep. Aan een kogelgat dacht het echtpaar niet. "Buiten de trein zagen we zeker vier andere ramen die gesneuveld waren."

Fors straffen
Er zijn geen gewonden gevallen. NS-topman Roger van Boxtel reageerde op Twitter op de incidenten. "Mensen die conducteurs of hulpverleners neerslaan, mensen die treinen beschieten... Daders opsporen en fors straffen: dit moet stoppen!!", aldus Van Boxtel.

De politie meldt dat de twee treinen met de kapotte ruiten apart zijn gezet. Rechercheurs van de dienst Forensische Opsporing gaan de treinen zaterdag onderzoeken om te achterhalen wat er precies is gebeurd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen