Overslaan en naar de inhoud gaan

Heythuysenaar zat in beschoten trein: 'Scherpe knal'

Geplaatst opvrijdag 22 november 2019 - 22:42

Leo Schouten uit Heythuysen zat samen met zijn vrouw in een van de twee treinen, die vrijdagavond zeer waarschijnlijk zijn beschoten. "Ik dacht dat iemand op een tafeltje in de trein sprong, en dat die afbrak."

Dat vertelt Schouten aan Omroep Brabant. "Het was een hele scherpe knal."

Beschoten
Twee treinen zijn vrijdagavond naar alle waarschijnlijkheid beschoten. Op station Breda is een trein stilgezet waarvan vijf buitenruiten kapot zijn. Ook in Eindhoven is een trein gearriveerd met een kapotte ruit. Twee jongens van 15 jaar uit Dorst en Breda zijn vrijdagavond laat aangehouden. Ze hadden balletjespistolen bij zich met metalen ballen. Het tweetal wordt volgens de politie verdacht van vernielen van de treinen.

Geen paniek
"Er was geen paniek. Bij de ruit zaten twee jongens, maar die bleven ook rustig. Maar achteraf ben ik toch wel geschrokken. Er had veel meer kunnen gebeuren", vertelt de Heythuysenaar aan de omroep.

Gebroken ramen
Bij aankomst op station Breda werd aan de reizigers gevraagd of ze wilden blijven zitten. "Er werd omgeroepen dat we vijf meter van de gebroken ramen af moesten gaan zitten omdat deze konden springen", vertelt Schouten aan de Brabantse omroep. Aan een kogelgat dacht het echtpaar niet. "Buiten de trein zagen we zeker vier andere ramen die gesneuveld waren."

Fors straffen
Er zijn geen gewonden gevallen. NS-topman Roger van Boxtel reageerde op Twitter op de incidenten. "Mensen die conducteurs of hulpverleners neerslaan, mensen die treinen beschieten... Daders opsporen en fors straffen: dit moet stoppen!!", aldus Van Boxtel.

De politie meldt dat de twee treinen met de kapotte ruiten apart zijn gezet. Rechercheurs van de dienst Forensische Opsporing gaan de treinen zaterdag onderzoeken om te achterhalen wat er precies is gebeurd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen