Overslaan en naar de inhoud gaan

Heythuysenaar zat in beschoten trein: 'Scherpe knal'

Geplaatst opvrijdag 22 november 2019 - 22:42

Leo Schouten uit Heythuysen zat samen met zijn vrouw in een van de twee treinen, die vrijdagavond zeer waarschijnlijk zijn beschoten. "Ik dacht dat iemand op een tafeltje in de trein sprong, en dat die afbrak."

Dat vertelt Schouten aan Omroep Brabant. "Het was een hele scherpe knal."

Beschoten
Twee treinen zijn vrijdagavond naar alle waarschijnlijkheid beschoten. Op station Breda is een trein stilgezet waarvan vijf buitenruiten kapot zijn. Ook in Eindhoven is een trein gearriveerd met een kapotte ruit. Twee jongens van 15 jaar uit Dorst en Breda zijn vrijdagavond laat aangehouden. Ze hadden balletjespistolen bij zich met metalen ballen. Het tweetal wordt volgens de politie verdacht van vernielen van de treinen.

Geen paniek
"Er was geen paniek. Bij de ruit zaten twee jongens, maar die bleven ook rustig. Maar achteraf ben ik toch wel geschrokken. Er had veel meer kunnen gebeuren", vertelt de Heythuysenaar aan de omroep.

Gebroken ramen
Bij aankomst op station Breda werd aan de reizigers gevraagd of ze wilden blijven zitten. "Er werd omgeroepen dat we vijf meter van de gebroken ramen af moesten gaan zitten omdat deze konden springen", vertelt Schouten aan de Brabantse omroep. Aan een kogelgat dacht het echtpaar niet. "Buiten de trein zagen we zeker vier andere ramen die gesneuveld waren."

Fors straffen
Er zijn geen gewonden gevallen. NS-topman Roger van Boxtel reageerde op Twitter op de incidenten. "Mensen die conducteurs of hulpverleners neerslaan, mensen die treinen beschieten... Daders opsporen en fors straffen: dit moet stoppen!!", aldus Van Boxtel.

De politie meldt dat de twee treinen met de kapotte ruiten apart zijn gezet. Rechercheurs van de dienst Forensische Opsporing gaan de treinen zaterdag onderzoeken om te achterhalen wat er precies is gebeurd.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen