Heykeshoeve Ell

Protest tegen 'misstanden' Bureau Jeugdzorg Limburg

Een aantal ouders, pleegouders en gezinshuisouders houdt dinsdagochtend een protestbijeenkomst bij het hoofdkantoor van Bureau Jeugdzorg Limburg (BJL) in Roermond.

Veronika Jong (30 jul 2020)
Veronika Jong krijgt weggehaalde pleegkinderen niet terug

De rechtbank in Roermond heeft woensdag een verzoek van Heykeshoeve in Ell afgewezen om daar weggehaalde kinderen terug te plaatsen.

Veronika Jong (30 jul 2020)
Pleegmoeder voor het leven ligt vaker in de clinch

Pleegmoeder Veronika Jong uit Ell ligt regelmatig overhoop met Jeugdzorg. Begin juli werden zeven kinderen bij haar boerderij Heykeshoeve weggehaald en woensdag stond de politie op de stoep om een 11-jarige pleegdochter op te halen.

Heykeshoeve Ell
Zeven kinderen weggehaald bij pleeggezin in Ell

Zeven pleegkinderen zijn eerder deze maand weggehaald bij gezinsboederij Heykeshoeve in Ell, omdat de veiligheid van de kinderen volgens de voogden in het geding was.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten