Overslaan en naar de inhoud gaan

Heuvelland4daagse 'niet groter, wel mooier dan Nijmeegse'

Geplaatst opdonderdag 8 augustus 2019 - 5:59

De 32ste editie van de Heuvelland4daagse gaat donderdag in alle vroegte van start. Het wandelevenement wordt door de deelnemers gezien als één van de mooiste van Nederland.

Naar verwachting gaan zo’n 7500 deelnemers in totaal de uitdaging in het Heuvelland aan.

Deelnemers
Wie dat aantal vergelijkt met het deelnemersaantal van de
Nijmeegse Vierdaagse - 44.000 - is geneigd te zeggen dat de Heuvelland4daagse een klein evenement is. De deelnemers, die uit allerlei windstreken komen, denken daar echter heel anders over en sommigen betitelen het evenement zelfs als het mooiste van Nederland.

'Wandelaars zijn altijd erg sociaal'
"Het is een prachtig evenement. De routes zijn formidabel. De afwisseling tussen de natuur om je heen en de heuvels is heel erg mooi, Dit zie je nergens in Nederland", zegt de 69-jarige Willy Timmermans uit Veghel, een trouwe deelnemer. "
Ik kom al 26 jaar lang met veel plezier terug. Niet alleen vanwege de mooie routes, maar ook vanwege de organisatie en de mensen om je heen. De organisatie is hier altijd goed geregeld en de wandelaars om je heen zijn altijd heel erg sociaal. Je ziet toch dat de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse en die van Amersfoortse Tweedaagse wat meer met zichzelf bezig zijn."

Geintje
Voorzitter Jo Eijkenboom is, in allerlei verschillende rollen, vanaf het eerste uur betrokken geweest bij de Heuvelland4daagse. Hij had het nooit voor mogelijk gehouden dat het evenement 32 jaar later nog steeds zou bestaan. “Het begon eigenlijk allemaal als een geintje. Maar dan zie je opeens dat de belangstelling elk jaar blijft groeien. Nu is het gewoon uitgegroeid tot een topevenement dat niet meer uit Berg en Terblijt weg te denken is", aldus Eijkenboom.

Insteek
Op de vraag of de Heuvelland4daagse wil uitgroeien tot de 'Nijmeegse
Vierdaagse van Limburg' antwoordt de voorzitter bescheiden. "De Nijmeegse Vierdaagse is wat te hoog gegrepen. Maar ik denk wel dat wij een mooi evenement neer hebben gezet. Onze insteek is ook totaal anders dan die van Nijmegen. De ontspanning en het genieten van de natuur staat bij ons bijvoorbeeld wat hoger in het vaandel."

Vijfsterrenlandschap
Dat sommige deelnemers het wandelevenement betitelen als het mooiste van Nederland, kan Eijkenboom wel beamen. "We lopen tijdens de Heuvelland4daagse door een vijfsterrenlandschap. Valkenburg is bijvoorbeeld uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar van Nederland. Dit is gewoon een heel mooi stukje Limburg waar de deelnemers massaal en georganiseerd al wandelend van kunnen genieten. Dit landschap zie je in Nederland alleen bij ons."

Verschillende afstanden
Donderdagochtend gaat de Heuvelland4daagse in alle vroegte van start. De deelnemers kunnen dagelijkse kiezen uit verschillende afstanden: 7, 14, 21, 28, en 42 kilometer. Zondagmiddag eindigt het wandelevenement in Berg en Terblijt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen