Overslaan en naar de inhoud gaan

Heuvelland op slot: controles op belangrijkste toegangswegen

Geplaatst opdonderdag 9 april 2020 - 10:56

Het Heuvelland is donderdag sinds 9:00 uur op slot voor mensen die daar niks te zoeken hebben.

Het bij toeristen geliefde gebied is door de Veiligheidsregio Zuid-Limburg minstens tot maandag gesloten, om zo het coronavirus geen kans te geven zich te verspreiden. Alleen bestemmingsverkeer mag het gebied in.

Lees ook: Heuvelland vanaf donderdag op slot voor dagtoerisme

Tientallen mensen controleren
Mensen die naar hun werk moeten, op bezoek gaan bij familie of vrienden of een winkel willen bezoeken kunnen het gebied gewoon in. Mensen die naar het Heuvelland komen om te recreëren en te genieten van het mooie weer worden niet toegelaten. De politie controleert samen met tientallen verkeersregelaars, marechaussee en gemeentemedewerkers op de belangrijkste toegangswegen. De controle gebeurt op basis van een set vragen, de medewerker die controleert bepaalt vervolgens of toegang wordt toegestaan of ontzegd.

Video: L1

Controleposten
Er komt een groot aantal controleposten om het gebied te vrijwaren van toeristen. "Normaal juichen we alle toeristen toe die naar het Heuvelland komen, zeker in deze tijd", zegt woordvoerder Leon Eummelen van de Veiligheidsregio Limburg-Zuid. Maar het sluiten van het gebied is noodzakelijk volgens hem en genomen naar aanleiding van vorig weekend. "Er ontstond meer drukte dan we gehoopt hadden. Er waren echt samenscholingen", zegt de woordvoerder.

Boetes
Volgens Eummelen is het onmogelijk om iedereen die het gebied binnengaat te controleren. Daarom controleert zowel de politie en marechaussee ook nog in het gebied zelf en kunnen die indien nodig boetes uitschrijven.

Mensen die in het gebied wonen hebben vrije toegang in het gebied. "Maar wandel dan in je eigen gebied", adviseert Eummelen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen