Overslaan en naar de inhoud gaan

Heuvelland op slot: controles op belangrijkste toegangswegen

Geplaatst opdonderdag 9 april 2020 - 10:56

Het Heuvelland is donderdag sinds 9:00 uur op slot voor mensen die daar niks te zoeken hebben.

Het bij toeristen geliefde gebied is door de Veiligheidsregio Zuid-Limburg minstens tot maandag gesloten, om zo het coronavirus geen kans te geven zich te verspreiden. Alleen bestemmingsverkeer mag het gebied in.

Lees ook: Heuvelland vanaf donderdag op slot voor dagtoerisme

Tientallen mensen controleren
Mensen die naar hun werk moeten, op bezoek gaan bij familie of vrienden of een winkel willen bezoeken kunnen het gebied gewoon in. Mensen die naar het Heuvelland komen om te recreëren en te genieten van het mooie weer worden niet toegelaten. De politie controleert samen met tientallen verkeersregelaars, marechaussee en gemeentemedewerkers op de belangrijkste toegangswegen. De controle gebeurt op basis van een set vragen, de medewerker die controleert bepaalt vervolgens of toegang wordt toegestaan of ontzegd.

Video: L1

Controleposten
Er komt een groot aantal controleposten om het gebied te vrijwaren van toeristen. "Normaal juichen we alle toeristen toe die naar het Heuvelland komen, zeker in deze tijd", zegt woordvoerder Leon Eummelen van de Veiligheidsregio Limburg-Zuid. Maar het sluiten van het gebied is noodzakelijk volgens hem en genomen naar aanleiding van vorig weekend. "Er ontstond meer drukte dan we gehoopt hadden. Er waren echt samenscholingen", zegt de woordvoerder.

Boetes
Volgens Eummelen is het onmogelijk om iedereen die het gebied binnengaat te controleren. Daarom controleert zowel de politie en marechaussee ook nog in het gebied zelf en kunnen die indien nodig boetes uitschrijven.

Mensen die in het gebied wonen hebben vrije toegang in het gebied. "Maar wandel dan in je eigen gebied", adviseert Eummelen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen