Rood peperboompje (wild), Daphne mezereum, Zuid-Limburg, Heuvelland, bedreigde planten (stock)

Operatie Peperboompje voorkomt verdwijnen planten

Er komt een reddingsoperatie voor zo'n 100 bedreigde plantensoorten in Zuid-Limburg.

gemeentehuis gulpen-witten (2 jul 2020)
Gulpen-Wittem heeft nieuwe coalitie

De vier partijen in Gulpen-Wittem die overleg voerden over een nieuwe coalitie, zijn eruit.

limburg
Oeps: Visit Zuid-Limburg adverteert met foto België

Nu de toeristenstroom langzaamaan weer op gang begint te komen, hoopt Visit Zuid-Limburg natuurlijk dat veel Nederlanders die in eigen land willen blijven, voor het Limburgse Heuvelland kiezen.

Drukte in Heuvelland (5 apr 2020)
Politiecontroles Heuvelland vanwege overlast

De politie voert op verschillende plekken in het Heuvelland controles uit naar aanleiding van klachten over motorrijders en wielrenners.

Geluidscontrole bij motoren in het Heuvelland (28 jun 2020)
Motorrijders op de bon geslingerd om te harde herrie

Bij een verkeerscontrole die gericht was op geluidsoverlast van motoren in het Heuvelland zijn zondag 16 bekeuringen uitgedeeld.

Motorrijder (27 jun 2020)
Duitse Eifel wil steun van Heuvelland in strijd tegen motor

In het Heuvelland is overlast van motoren een grote ergernis. Net over de grens, in de Duitse Eifel, hebben ze daar ook last van. Daar is het probleem zelfs nog groter en zijn ze het lawaai zat. De Eifel roept de steun van Brussel in en hoopt dat het Heuvelland zich aansluit.

wiremedia
Populaire fietsroute in Zuid-Limburg krijgt fietspad

De fietsroute tussen Parkstad en het Heuvelland krijgt een fietspad om bepaalde situaties verkeersveiliger te maken. Daarnaast wordt het gebied aangepast om wateroverlast te vermijden.

IMG_8994
Inwoners Heuvelland zijn rijgedrag zat: 'Asociaal'

Inwoners van het Heuvelland hebben genoeg van hufterig verkeersgedrag van motorrijders en wielrenners. De politie gaat daarom meer controleren op het rijgedrag van wielrenners en motoren. Ook wordt gekeken naar het geluid dat motoren produceren.

Controle Heuvelland 12 apr 2020
Heuvellandgemeenten maken samen veiligheidsplan

De vijf Heuvellandgemeenten - Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul - gaan samen werken aan één veiligheidsplan.

Controle Heuvelland 12 apr 2020
Burgemeester: 'Wapenstok en pepperspray voor boa's'

Burgemeester Jan Schrijen wil dat boa's zo snel mogelijk een wapenstok en pepperspray bij zich gaan dragen. Niet alleen in Valkenburg, maar in het hele Heuvelland.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten