Overslaan en naar de inhoud gaan

Heuts wil eerst wel, dan niet, nu wel in raad Beekdaelen

Geplaatst opwoensdag 21 november 2018 - 22:13

Lijsttrekker Fons Heuts van Lokaal Beekdaelen laat op het laatste moment weten dat hij alsnog zitting wil nemen in de nieuwe gemeenteraad van Beekdaelen.

Woensdag werd er in Onderbanken, Nuth en Schinnen gestemd voor de gemeenteraad van de fusiegemeente Beekdaelen.

Lijsttrekker, maar liever niet
Heuts maakte deze zomer bekend dat hij weliswaar lijsttrekker was, maar niet van plan zou zijn om in de raad van
Beekdaelen te gaan zitten. Aan dat standpunt heeft hij zich tot dinsdag gehouden. Op de verkiezingsdag zelf verraste hij de kiezers met de aankondiging dat hij toch gemeenteraadslid wil worden.

Kiezersbedrog
Heuts heeft zijn beslissing genomen na het debat in L1-radioprogramma De Stemming afgelopen zondag. "De opmerking dat er sprake zou zijn van kiezersbedrog is me in het verkeerde keelgat geschoten, dat vond ik nogal misselijk," zegt Heuts daarnu over. Volgens Heuts was er geen sprake van kiezersbedrog omdat hij al geruime tijd heeft laten weten niet in de raad te gaan zitten.

Draai
Dat hij op de dag van de verkiezingen terugkomt op zijn standpunt was noodzakelijk vanwege de commotie die het radiodebat had opgeleverd. "Er wordt veel gekletst" heeft Heuts gemerkt. Op de vraag of zijn laatste draai opnieuw als kiezersbedrog kan worden uitgelegd laat de politicus uit Nuth weten dat de kiezers dat zelf maar moeten bepalen.

Debat
In De Stemming stelden andere deelnemers aan het debat dat ze het moeilijk vinden om met Heuts in discussie te gaan omdat hij niet de gemeenteraad in wil. "De consequentie zou kunnen zijn dat we buiten de coalitie worden gehouden. Dan ga ik toch maar in de raad zitten", laat Heuts nu weten.

Extra werk
Veel extra werk als raadslid denkt Heuts niet te krijgen: "Ik ben toch al partijleider van Lokaal Beekdaelen. De dossiers lees ik toch al. Nu komt er alleen een raadsvergadering per zes weken bij".

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen