Overslaan en naar de inhoud gaan

Hete zondag: Rode Kruis hanteert hitteprotocol

Geplaatst opzondag 2 juni 2019 - 9:00

Door het warme weekend houdt het Rode Kruis dit weekend het hitteprotocol aan. Dat houdt in dat mensen genoeg verkoeling moeten zoeken, zeker op festivals zoals Op Dreef in Roermond.

De organisatie heeft samen met het Rode Kruis gezorgd voor extra schaduwplaatsen en waterpunten.

Problemen door alcohol
Het Rode Kruis loopt ook op het festival rond, zodat ze snel kunnen ingrijpen wanneer een festivalganger oververhit raakt. "Veel mensen weten dat ze genoeg moeten drinken, maar daarmee bedoelen we natuurlijk water. Op een festival wordt graag alcohol gedronken. Zeker met deze hitte kan dat problemen veroorzaken", zegt Patrick van Ingen van het Rode Kruis.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen