Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is zover: de eerste zomerse dag van het jaar

Geplaatst opdinsdag 16 mei 2017 - 10:53

Het wordt dinsdagmiddag voor het eerst dit jaar in Limburg zomers warm. De temperatuur zal oplopen tot zo'n 25-26 graden.

Bij een temperatuur van minimaal 25 graden mag officieel gesproken worden van zomers warm.

Later dan normaal
Volgens Meteo Limburg valt de eerste zomerse dag dit jaar ongeveer tien dagen later dan normaal. Uit metingen op het KNMI-weerstation Arcen over de afgelopen dertig jaar blijkt dat de eerste zomerse dag doorgaans op of rond 7 mei valt. Vorig jaar werd het op 6 mei voor het eerst in Limburg zomers warm.

Toch valt het dit jaar ook wel mee. In 2004 was het in Arcen pas op 7 juni voor het eerst zomers warm. Het record staat zelfs op 2 juli 1991, gemeten op het weerstation van de luchthaven bij Beek.

Nog warmer
Woensdag wordt het met ruim 28 graden zelfs nog warmer. Net als dinsdag is de zonkracht sterk (waarde 7). Dit betekent dat onbeschermde huid op het einde van de ochtend en tijdens het eerste deel van de middag snel kan verbranden: al na zo'n 10 minuten.

Na deze twee zomerse dagen koelt het donderdag af met buien. Lees de uitgebreide weersvooruitzichten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eerste zomerse dag in Limburg
Zomer lente fietsen wielrennen mountainbiken
Mogelijk eerste zomerse dag: 25 graden voorspeld
Zomer Hitte Hittegolf
Warmterecord voor grootste deel van Limburg
Warmste 29e mei in op één na warmste meimaand
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen