Overslaan en naar de inhoud gaan

Het wordt héél warm: lange hittegolf verwacht in Limburg

Geplaatst opzondag 2 augustus 2020 - 9:31

Na een relatief koele julimaand, staat Limburg eind volgende week een lange hittegolf te wachten.

Na de zomerse temperaturen van afgelopen dagen wordt het eerst wat zachter. Daarna loopt het kwik fors op, meldt weerbureau Meteo Limburg.

Komende dagen 'maar' 22 graden
Zondag loopt de temperatuur nog op tot maximaal 25 graden, met kans op een aantal buien later op de dag. Maandag koelt het een beetje af: 22 graden. Ook dan trekken buien over, met zelfs kans op onweer. Dinsdag wordt het ook niet warmer dan 22 graden, maar blijft het wel droog.

35 graden in weekend
Vanaf woensdag loopt het kwik op: we behalen die dag circa 30 graden. Vanaf donderdag wordt het volgens Meteo Limburg in ieder geval dagelijks tropisch warm: temperaturen van minimaal 30 graden. In het weekend lopen die temperaturen op tot maar liefst 35 graden.

Volgens de verwachting heeft Limburg zondag 9 augustus een hittegolf te pakken, die ook de dagen erna nog zal aanhouden door tropische temperaturen. Een hittegolf is een serie van minstens vijf dagen van 25 graden of meer, waarvan er zeker drie tropisch (30 graden of meer) moeten zijn.

Meer weer? Check 1Limburg.nl/weer

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen