Overslaan en naar de inhoud gaan

'Het was eigenlijk gewoon een eenzame race voor Max'

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 13:10

Na een spannende start van de Grand Prix van Frankrijk, was de rest van de race voor Max Verstappen vrij saai.

"Max pakte de tweede plek, maar reed vervolgens eigenlijk een eenzame race met weinig actie om zich heen", aldus F1-analist en coureur Xavier Maassen.

Beetje saai
Volgens de Maastrichtse coureur reed de Limburger in zijn bolide een fantastische race, maar was het wel een beetje saai. "Max wist goed uit de rotzooi te blijven bij de start en een tweede plek te bemachtigen." Er is geen gevaar geweest dat Verstappen zijn plek zou verliezen.

Onbedreigd
Hetzelfde geldt, volgens Maassen, eigenlijk ook voor Lewis Hamilton. "Hamilton reed onbedreigd naar de overwinning en pakt daarmee de leiding terug." Het team van Ferrari werd gered door Kimi Räikkönen: hij werd derde. Sebastian Vettel wist zich na een incident aan de start, waarbij hij terugviel naar de staart van de wedstrijd, knap terug te racen na een vijfde plek.

Over de Grand Prix an sich heeft Xavier Maassen veel kritiek gehoord. Wat precies? Bekijk hier zijn hele nabeschouwing van de Grand Prix in Frankrijk.

Video: 1Limburg
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen