Overslaan en naar de inhoud gaan

'Het vrouwenwielrennen is niet te vergelijken met de mannen'

Geplaatst opmaandag 12 oktober 2020 - 20:43

Wielrenster Anna van der Breggen vindt dat het vrouwenwielrennen niet vergeleken moet worden met de mannen. "Mannenploegen zijn drie keer groter dan ploegen in het vrouwenwielrennen." Ook qua geld vindt Van der Breggen de mannen en vrouwen niet te vergelijken.

Dat zegt Van der Breggen in het L1-programma AvondGasten Sport.

Honderd euro
Van der Breggen, die in 2020 twee keer wereldkampioen werd, merkt dat de kloof wat betreft geld tussen de vrouwen en mannen stilaan wordt gedicht. "Het is heel erg aan het veranderen. Als je kijkt waar we vandaan komen, toen was het nog minder. Ik ben weleens uit een Giro gekomen met honderd euro. We hebben al wedstrijden gehad dat het wel gelijk was. Maar het vrouwenwielrennen is het mannenwielrennen niet. De laatste jaren krijgen we er steeds meer wedstrijden bij."

Volgens Van der Breggen is er een groot verschil tussen de ploegen. "Mannenploegen zijn drie keer groter dan ploegen in het vrouwenwielrennen. Alles wat daarin omgaat is groter en verder. Het moet langzaam naar elkaar groeien. Dat is niet het grootste doel, vind ik."

Tennis
Ook tennisster Demi Schuurs uit Nieuwstadt merkt de verschillen in haar sport. "Op de Grand Slams (de vier grote tennistoernooien red.) is het prijzengeld bij mannen en vrouwen gelijk in het enkelspel. Maar het verschil tussen het enkelspel en het dubbelspel is echt een heel groot verschil." De 27-jarige Schuurs zegt niet vooraf te kijken naar het geld wat verdiend kan worden. "Ik kijk niet naar het prijzengeld. In ieder toernooi zijn er verschillende prijsklassen en in deze periode is bij ons het prijzengeld omlaag gegaan."

Schuurs vindt het opmerkelijk dat het prijzengeld op Grand Slams juist gelijk is. "Bij gewone toernooien is er wel een verschil tussen mannen en vrouwen, terwijl daar iedereen hetzelfde aantal sets speelt. Hoewel op grote toernooien mannen drie sets moeten winnen en vrouwen twee sets. Maar ik klaag niet."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen