Overslaan en naar de inhoud gaan

Het succesvolle Roda JC van 1995 weer even online bij elkaar

Geplaatst opdinsdag 2 februari 2021 - 6:45

Het succesvolle team van Roda JC uit het seizoen 1994-1995 heeft het afgelopen weekend een reünie gehouden, online wel te verstaan.

Door de coronacrisis kon de selectie die in 1995 tweede werd in de Eredivisie achter het oppermachtige Ajax niet fysiek bij elkaar komen, maar dat zorgde niet voor minder anekdotes:

Tweehonderd
Roda 1962, een vereniging van Roda-supporters, organiseerde de reünie met de oud-spelers. Ook fans konden aanschuiven bij de hereniging. Uiteindelijk waren er zo'n tweehonderd mensen online verzameld om te praten over het meest succesvolle Roda-team tot nu toe. De trainer van destijds, Huub Stevens, is enthousiast over de reünie. "Je hoort toch weer het geluid hoe ze met elkaar omgingen en plezier hadden. Je hoort weer heel veel terug."

Boodschap
Met het terugkijken van de beelden en het horen van anekdotes wordt ook een boodschap afgegeven. Roda 1962 en de oud-spelers willen erkenning voor de historie. "Er is geen toekomst zonder historie. Je moet je oud-spelers en trainers eren en in de club betrekken", zegt oud-speler Maurice Graef. "Ik denk dat dit met mensen als Theo Pickée en Nol Hendriks niet zo gebeurd is", vult Stevens aan.

Ajax
Roda JC was in het seizoen 1994-95 het enige team dat niet verloor van latere Champions Leaguewinnaar Ajax. Ook in Amsterdam, waar alle overige ploegen wel verloren, hield Roda Ajax op een 1-1 gelijkspel. Roda verloor dat seizoen slechts twee keer. Het seizoen zat bomvol grote en spectaculaire zeges. PSV werd met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd en Feyenoord kreeg op de slotdag een oorwassing op Kaalheide: 5-0.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen