Overslaan en naar de inhoud gaan

Het succes achter 50 jaar goede buren: 'Geen schutting'

Geplaatst opvrijdag 11 december 2020 - 21:33

Lieny van Heuvel-Lalieu en Thieu Munnecom uit Neeritter zijn al 50 jaar buren. Woningcoöperatie Wonen Limburg vindt dat jubileum zo bijzonder dat ze het bekroond heeft.

In die halve eeuw hebben de buren nog nooit onenigheid gehad.

Eerste ontmoeting
Lieny en Thieu kunnen zich de eerste kennismaking een halve eeuw geleden niet meer herinneren. Lieny: "Ineens waren we buren. Volgens mij klikte het gelijk."

Video: L1

Lief en leed
In die 50 jaar hebben ze veel met elkaar meegemaakt. Zowel lief als leed. Gek genoeg is voornamelijk het leed Thieu bijgebleven. "Dat ze mij kwam vragen, kom eens kijken Thieu, ik denk dat mijn man is gestorven. En dat ik boven ging kijken en dat Piet inderdaad dood was."

Wassen en strijken
De vrouw van Thieu was een goede vriendin van Lieny. Toen zij stierf had Lieny het er heel zwaar mee, maar zij heeft Thieu zo goed mogelijk geholpen door jaren voor hem te wassen en strijken. Dat kan Thieu nu allemaal prima zelf. "Hij heeft dat zelf opgepakt. Dat heeft hij heel fijn gedaan. Hij kan alles zelf nu. Hij kan zelfs voor mij strijken", zegt Lieny lachend.

Geheim
Gevraagd naar hét geheim van goede buren geven Lieny en Thieu allebei een andere reden. Volgens Lieny is het vooral veel van elkaar tolereren. "Je moet geven en nemen. Zíj konden doen wat ze wilden en wíj konden doen wat we wilden. Al speelden ze harde muziek. Anderen vonden dat misschien niet fijn, ik wel." Thieu vindt het vooral belangrijk om 'open naar elkaar te zijn'. En wat volgens hem heel belangrijk is: "Geen schutting. Open laten."

Op 19 december worden ze officieel gehuldigd door Wonen Limburg. Voor nu hebben beiden een waardecheque gekregen van eenmaal de huurprijs.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen