Overslaan en naar de inhoud gaan

Het stinkt in Zuid-Limburg: waar komt die geur vandaan?

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 15:15

In Zuid-Limburg hangt al enkele uren een sterke kerosinegeur in de lucht. Het is nog onduidelijk waar de geur vandaan komt.

Tussen Sittard-Geleen en Maastricht is de stank te ruiken.

Geen Chemelot
Vooral vanuit de omgeving van Sittard-Geleen kwamen er klachten binnen. Onder meer chemisch bedrijventerrein Chemelot ontving meerdere meldingen. De brandweer van Chemelot kwam in actie en Chemelot liet vervolgens weten dat de stank niet van het chemieconcern afkomstig is.


Luchthaven?
Volgens sommige melders is de kerosinelucht mogelijk afkomstig van zware vliegtuigen op Maastricht Aachen Airport. Een woordvoerder van de luchthaven sluit dit echter uit. "Het laatste vliegtuig landde hier iets voor 12:00 uur", zegt de woordvoerder. “Het lijkt ons sterk dat dit de oorzaak is. Met name omdat de meldingen uit heel Zuid-Limburg binnen kwamen.”

De bron van de kerosinegeur blijft voorlopig dus nog onduidelijk.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen