Overslaan en naar de inhoud gaan

Het stinkt in Zuid-Limburg: waar komt die geur vandaan?

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 15:15

In Zuid-Limburg hangt al enkele uren een sterke kerosinegeur in de lucht. Het is nog onduidelijk waar de geur vandaan komt.

Tussen Sittard-Geleen en Maastricht is de stank te ruiken.

Geen Chemelot
Vooral vanuit de omgeving van Sittard-Geleen kwamen er klachten binnen. Onder meer chemisch bedrijventerrein Chemelot ontving meerdere meldingen. De brandweer van Chemelot kwam in actie en Chemelot liet vervolgens weten dat de stank niet van het chemieconcern afkomstig is.


Luchthaven?
Volgens sommige melders is de kerosinelucht mogelijk afkomstig van zware vliegtuigen op Maastricht Aachen Airport. Een woordvoerder van de luchthaven sluit dit echter uit. "Het laatste vliegtuig landde hier iets voor 12:00 uur", zegt de woordvoerder. “Het lijkt ons sterk dat dit de oorzaak is. Met name omdat de meldingen uit heel Zuid-Limburg binnen kwamen.”

De bron van de kerosinegeur blijft voorlopig dus nog onduidelijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen