Overslaan en naar de inhoud gaan

Het stinkt in Zuid-Limburg: waar komt die geur vandaan?

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 15:15

In Zuid-Limburg hangt al enkele uren een sterke kerosinegeur in de lucht. Het is nog onduidelijk waar de geur vandaan komt.

Tussen Sittard-Geleen en Maastricht is de stank te ruiken.

Geen Chemelot
Vooral vanuit de omgeving van Sittard-Geleen kwamen er klachten binnen. Onder meer chemisch bedrijventerrein Chemelot ontving meerdere meldingen. De brandweer van Chemelot kwam in actie en Chemelot liet vervolgens weten dat de stank niet van het chemieconcern afkomstig is.


Luchthaven?
Volgens sommige melders is de kerosinelucht mogelijk afkomstig van zware vliegtuigen op Maastricht Aachen Airport. Een woordvoerder van de luchthaven sluit dit echter uit. "Het laatste vliegtuig landde hier iets voor 12:00 uur", zegt de woordvoerder. “Het lijkt ons sterk dat dit de oorzaak is. Met name omdat de meldingen uit heel Zuid-Limburg binnen kwamen.”

De bron van de kerosinegeur blijft voorlopig dus nog onduidelijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen