Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is officieel: Limburg heeft een nieuw provinciebestuur

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 17:00

Limburg heeft sinds vrijdag officieel een nieuw provinciebestuur.

De zeven leden van Gedeputeerde Staten zijn goedgekeurd door de Provinciale Staten.

FvD en PVV
Forum voor Democratie maakt deel uit van het college. Limburg is de enige Nederlandse provincie waar de partij van Thierry Baudet deel uitmaakt van het bestuur. Ook de PVV heeft zitting in het college.

Pipo de Clown
De linkse partijen stemden vrijdag blanco of ongeldig. Ze lieten hun onvrede onder meer blijken door hun stem uit te brengen op Pipo de Clown, Max Verstappen en Jos van Rey.

Carla Brugman
In het college zitten twee leden van het CDA. De fracties van FVD, VVD en PVV leverden een lid, en de twee andere gedeputeerden hebben lokale partijen en GroenLinks als achtergrond. Zo benoemden de Staten voormalig GroenLinks-Statenlid Carla Brugman. Oppositiepartij GroenLinks in Limburg is daarover zo boos, dat overwogen wordt haar uit de partij te zetten.

Extraparlementair
Het college ziet zichzelf als extraparlementair bestuur. Dat betekent dat gezocht wordt naar steeds wisselende meerderheden in de Staten. Maar volgens de linkse partijen is er sprake van een rechtse coalitie, waarbij Brugman als "schaamgroen" wordt gekwalificeerd.

Vrijdag werd ook afscheid genomen van gedeputeerden Eric Geurts en Hans Teunissen. Zij kregen allebei een erepenning van de provincie als dank voor hun inzet.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen