Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is officieel: Limburg heeft een nieuw provinciebestuur

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 17:00

Limburg heeft sinds vrijdag officieel een nieuw provinciebestuur.

De zeven leden van Gedeputeerde Staten zijn goedgekeurd door de Provinciale Staten.

FvD en PVV
Forum voor Democratie maakt deel uit van het college. Limburg is de enige Nederlandse provincie waar de partij van Thierry Baudet deel uitmaakt van het bestuur. Ook de PVV heeft zitting in het college.

Pipo de Clown
De linkse partijen stemden vrijdag blanco of ongeldig. Ze lieten hun onvrede onder meer blijken door hun stem uit te brengen op Pipo de Clown, Max Verstappen en Jos van Rey.

Carla Brugman
In het college zitten twee leden van het CDA. De fracties van FVD, VVD en PVV leverden een lid, en de twee andere gedeputeerden hebben lokale partijen en GroenLinks als achtergrond. Zo benoemden de Staten voormalig GroenLinks-Statenlid Carla Brugman. Oppositiepartij GroenLinks in Limburg is daarover zo boos, dat overwogen wordt haar uit de partij te zetten.

Extraparlementair
Het college ziet zichzelf als extraparlementair bestuur. Dat betekent dat gezocht wordt naar steeds wisselende meerderheden in de Staten. Maar volgens de linkse partijen is er sprake van een rechtse coalitie, waarbij Brugman als "schaamgroen" wordt gekwalificeerd.

Vrijdag werd ook afscheid genomen van gedeputeerden Eric Geurts en Hans Teunissen. Zij kregen allebei een erepenning van de provincie als dank voor hun inzet.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen