Overslaan en naar de inhoud gaan

Het nieuws verslaan in een coronacrisis: hoe doen we dat?

Geplaatst opvrijdag 20 maart 2020 - 19:50

Juist in tijden van crisis is het de taak van L1 om mensen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen.

Uit de bezoekcijfers en de vele reacties die we ontvangen, blijkt hoe groot de behoefte aan nieuws over de coronacrisis is.

Thuiswerken en hygiëne
Radio, televisie en online: het gaat allemaal door. Een deel van de medewerkers is verplicht om thuis te werken en niet naar het L1-gebouw te komen om het besmettingsgevaar te verkleinen. Het andere deel komt wel naar de redactie. Tv- en radiopresentatoren moeten toch echt in de studio staan, verslaggevers moeten naar buiten en ook de mensen die de nieuwsitems coördineren werken door op de redactie. Er zijn genoeg zeep en desinfectiedoekjes voorradig en iedereen werkt op minimaal anderhalve meter van elkaar.

Media zoals L1 behoren tot de cruciale beroepsgroepen die nodig zijn om de samenleving draaiende te houden tijdens een crisis.

'Vraagt veel van medewerkers'
"Het is enorm ingrijpend en het treft ons allemaal", zegt hoofd nieuws Rob van Well. "De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. We doen ontzettend hard ons best om die ontwikkelingen in beeld te brengen. Dat vraagt heel veel van de mensen die hier werken."

Kijk hier hoe L1 omgaat met de coronacrisis:

Maandag was de eerste dag dat de maatregelen van het kabinet ingingen. Horeca en scholen sloten en het advies klonk om zoveel mogelijk thuis te werken. Ook regende het afgelastingen van evenementen.

Bekijk hier wat er sinds maandag in onze provincie én op de redactie gebeurde:

Video: L1

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen