waterreus

Waterreus: 'Sla die zomervakantie toch een jaartje over'

In de rubriek ‘Het nieuwe normaal’ komt elke week een Limburger aan het woord over de coronacrisis. In aflevering zes: Ronald Waterreus (49), voormalig doelman van PSV, Glasgow Rangers en het Nederlands elftal, columnist en eigenaar van een bedrijf in keepershandschoenen. ”Ik kan niet begrijpen dat mensen bezig zijn met het plannen van hun zomervakantie.”

Het Nieuwe Normaal (17 mei 2020)
'We zitten opgesloten in een systeem van wereldwijde ketens'

In de rubriek ‘Het nieuwe normaal’ komt elke week een Limburger aan het woord over de coronacrisis. In aflevering vijf: Melanie Peters (54), directeur van het Rathenau Instituut in Den Haag, dat onderzoek doet naar de impact van wetenschap, innovatie en technologie op ons leven. "Het aandeelhouderskapitalisme heeft een bepaalde logica die niet aansluit bij onze behoeften."

Het nieuwe normaal
Hoogleraar: 'Onze samenleving is epidemisch'

In de rubriek ‘Het nieuwe normaal’ komt elke week een Limburger aan het woord over de coronacrisis. In aflevering vier: Joep Leerssen, hoogleraar Europese studies. ”Ieder land probeert de crisismaatregelen retorisch te verkopen door het activeren van een stereotiep zelfbeeld.”

Emmie de Wit
Heerlense viroloog in VS: 'Kans op nieuwe pandemieën groot'

In de rubriek ‘Het nieuwe normaal’ komt elke week een Limburger aan het woord over de coronacrisis. In aflevering drie: viroloog Emmie de Wit: "De kans op nieuwe pandemieën wordt alleen maar groter."

het nieuwe normaal
'Liefde laat zich niet aan banden leggen in coronacrisis'

In de rubriek ‘Het nieuwe normaal' komt elke week een prominente Limburger aan het woord over de coronacrisis. In aflevering twee: cabaretière Renate Reijnders. "Verliefdheid, lust en eenzaamheid zijn soms sterker dan het gevaar."

Het nieuwe normaal
'Meer stilstaan bij wat echt belangrijk is'

In de rubriek 'Het nieuwe normaal' komt elke week een prominente Limburger aan het woord over de coronacrisis. In het eerste interview: Pascale Bruinen, ze is schrijver, spreker en trainer.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten