Overslaan en naar de inhoud gaan

Het L1NWS van zondag 19 november

Geplaatst opzondag 19 november 2017 - 18:48

* Protest tegen uitzetting Afghaans gezin
* Valkenier is havik kwijt
* Sittardse jongeren maken korte films over eigen wijk

Honderden Maastrichtenaren demonstreren tegen uitzetting van Afghaans gezin
In Maastricht protesteerden zondagmiddag enkele honderden mensen tegen de uitzetting van een Afghaans gezin. De familie, vader en moeder, oma en drie kinderen, woont nu al enkele jaren in Maastricht maar hun asielprocedure zit erop. Bekijk hier de video

Een 83-jarige valkenier uit Merselo is zijn havik kwijt
Ruim vijfduizend keer werd het Facebook-bericht van Joep van de Vlasakker gedeeld. Zijn vader is valkenier tijdens een training vloog zijn havik weg. Waarschijnlijk is het beestje geschrokken van een voorbij razende vrachtwagen. In Merselo en omgeving zijn ze momenteel dus volop op zoek naar waar de roofvogel naar toe is gevlogen. Bekijk hier de video

Sittardse jongeren maken korte films over eigen wijk
SuperSanderbout. Zo heet het project in de Sittardse achterstandswijk waarbij jongeren een serie korte films maken over hun eigen omgeving. Een groep van zo'n 15 jongeren komt daarvoor wekelijks bij elkaar. De films zijn binnenkort te zien op hun eigen YouTube-kanaal. Bekijk hier de video

Kijk de volledige uitzending hier terug.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen