Overslaan en naar de inhoud gaan

Het L1NWS van woensdag 4 oktober

Geplaatst opwoensdag 4 oktober 2017 - 18:00

* Bibliotheek voor peuters en baby's in basisschool
* Inloopcentrum voor jongeren met psychische problemen
* Ondernemers pleiten voor station Venlo Greenport

Limburgse jongeren met problemen krijgen een eigen inloopcentrum
Vier op de vijf jongeren met psychische problemen krijgen nu geen zorg. En dat moet veranderen, vindt hoogleraar transitie-psychiatrie Therese van Amelsvoort. Ze heeft daarom @Ease opgericht. Een laagdrempelig centrum waar jongeren hulp krijgen. Het is 't eerste in Nederland. De plannen zijn gisteravond bekendgemaakt bij de opnamen van het L1 TV programma Jonge Brein College. (Kijk naar de video)

Ondernemers willen treinstation op Venlo Greenport
Zonder treinstation stagneert de ontwikkeling van Greenport. Ondernemers in de regio Venlo zien de bui al hangen. Er was een deal met de provincie dachten ze. En nu komt het station in Grubbenvorst er ineens niet. (Kijk naar de video)

Kinderen helpen om de brandveiligheid te vergroten
De brandweer in Noord- en Midden-Limburg schakelt kinderen van groep 7 en 8 in om onveilige situaties bij opa en oma thuis te controleren. Dit project, Woningcheck, vindt plaats in Bergen, Venray, Roerdalen en Nederweert. Vanochtend was de inspectie in de woning van de burgemeester van Nederweert. (Kijk naar de video)

Zwemmen voor honden op Werelddierendag
Een extra knuffel, iets lekkers te eten of net een beetje meer aandacht dan normaal. Iedereen zal vandaag wel iets extra's voor zijn of haar huisdier hebben gedaan. Want het is Werelddierendag. Honden konden zich voor een keer uitleven in het buitenbad. (Kijk naar de video)

Roermondse basisschool heeft nu ook een baby- en peuterbibliotheek
Voor de allerkleinsten in Roermond is de kinderboekenweek vandaag wel heel goed begonnen. Op basisschool de Zonnewijzer in de Roermondse wijk 't Ven is een bibliotheek geopend voor baby's en peuters. (Kijk naar de video)

Hout uit Haelen naar Sittard voor Champions Trophy houthakken
Zo'n 16 ton hout. Dat wordt vandaag en morgen klaargemaakt in Haelen voor de houthak-kampioenschappen in Sittard volgend weekend. De wedstrijden in het zagen en hakken van hout hebben een grote vlucht genomen in de afgelopen tien jaar. De afgelopen tien jaar zijn de wedstrijden in het zagen en hakken van hout uitgegroeid tot een serieuze sport en dus wordt de kwaliteit van het hout steeds belangrijker. (Kijk naar de video)

De hele nieuwsuitzending is terug te zien op L1.nl

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen