Overslaan en naar de inhoud gaan

Het L1NWS van woensdag 18 oktober

Geplaatst opwoensdag 18 oktober 2017 - 18:43

* Bezoekersrecord voor dertiende editie Oktoberfeest
* Limburgse vrouwen doen mee aan #metoo
* Grote actie tegen motorbende in Duitsland

Bezoekersrecord voor dertiende editie Oktoberfeest
Een bezoekersrecord voor het Oktoberfeest in Sittard dit jaar. Deze dertiende editie telt tot nu toe minstens 200 duizend bezoekers. Het mooie weer heeft veel mensen naar Sittard getrokken. (bekijk de video)

Limburgse vrouwen geven gehoor aan oproep seksuele intimidatie te melden
Honderden Limburgers hebben op Facebook een bericht geplaatst met de woorden: Me Too, oftewel "Ik ook". Daarmee geven ze gehoor aan een wereldwijde oproep aan vrouwen die seksueel geïntimideerd zijn, om het stilzwijgen te doorbreken. En dat alles nadat tientallen Amerikaanse actrices bekenden dat ze seksueel misbruikt zijn door een bekende producent. Ook de Heerlense Sanne plaatste een 'Me Too' bericht en vertelt nu publiekelijk over wat haar is overkomen. (bekijk de video)

Actie tegen motorbende door Duitse politie
De Duitse politie heeft een grootschalige actie uitgevoerd tegen leden van een motorbende. In woningen in Kevelaer en Goch, net over de grens bij Wellerlooi, werden invallen gedaan. (bekijk de video)

Rij over de Buitenring in een rij-simulator
Een ritje maken op een weg die nog niet klaar is. Het kan binnenkort in Limburg. Door de weg digitaal na te maken krijgen de bewoners een beter beeld van de nieuw aan te leggen weg. De buitenring Parkstad Limburg heeft de primeur. (bekijk de video)

Dromen en opvallen op voetbal talentendag
Veel jongens en meiden dromen ervan: profvoetballer worden. Veel clubs houden in de herfstvakantie talent-dagen. Zo ook bij MVV in Maastricht waar zo'n 60 kinderen proberen op te vallen om een plekje in de jeugdselectie te bemachtigen. En voor sommigen is MVV slechts een tussenstation. (bekijk de video)

Bekijk de hele nieuwsuitzending op L1.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen