Overslaan en naar de inhoud gaan

Het jaar van: Felix Meurders

Geplaatst opdinsdag 31 december 2019 - 18:50

Aan het einde van het jaar blikt L1mburg Centraal met prominente Limburgers terug op het jaar 2019.

Dinsdag was journalist Felix Meurders te gast.

Video: L1

Oeuvre-award
In de uitzending blikt de Maastrichtse radio- en televisiemaker terug op onder meer de Ere-Zilveren Reiss-microfoon die hij in 2019 in ontvangst mocht nemen. Hij is pas de achtste radiomaker die deze oeuvre-award krijgt voor zijn verdiensten op het gebied van radio.

Stomme Limburger
Ook heeft Meurders het over de hommage aan hem in Beeld en Geluid in Hilversum. Daar is een portret van hem onthuld. "Wat me daar het meest van is bijgebleven, is het optreden van Gé Reinders. Hij zong toen Stomme Limburger." In dat lied verwijst de Limburgse zanger naar Meurders.

Fantasie
Meurders hoopt zolang mogelijk door te kunnen gaan met radiomaken. "Je kunt mensen meenemen in je fantasie. Laten genieten van de plaatjes die je draait."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen