Overslaan en naar de inhoud gaan

'Het geld ligt hier gewoon'

Geplaatst opdinsdag 14 juni 2016 - 6:26

Voor een groep mensen begon Pinkpop maandagmiddag pas. In tegenstelling tot de tienduizenden mensen van afgelopen weekend, komen ze niet voor de optredens van Lionel Richie, Rammstein of Paul McCartney, maar voor de spullen die de festivalgangers achterlaten.

Complete tenten die weer verkocht kunnen worden, statiegeldflessen om in te leveren of ongeopende bierblikjes voor eigen gebruik. Terwijl sommige muziekliefhebbers bij het verlaten van de camping duidelijk hun roes nog niet goed hebben uitgeslapen, staan de jagers als aasgieren te wachten bij de entree.

Jachtseizoen
Om 12:17 uur is het zover. De camping wordt vrijgegeven, het jachtseizoen is geopend. De 59-jarige Jo uit Landgraaf is al jaren vaste bezoeker van Pinkpop op the day after. Hij is dit keer vooral op zoek naar aluminium en komt dus uit bij achtergelaten tentstokken en drankblikjes.

Lees ook: Pearl Jam op Pinkpop 2017, Smeets wil ook Foo Fighters

80 cent per kilo
"De prijs voor aluminium is tachtig cent per kilo. Aanzienlijk meer dan bijvoorbeeld de twaalf cent die je voor ijzer krijgt. Alleen zie je aan een blikje vaak niet direct of het van ijzer of aluminium is. Daarom sla ik eerst de hele vangst op in mijn garage en ga ik vervolgens met een magneet kijken van welk materiaal het gemaakt is", zegt Jo. "Ik richt me dus op aluminium, maar als ik een statiegeldfles tegenkom en ik heb nog ruimte over, dan neem ik die ook mee."

Bittere noodzaak
Voor sommige mensen is het ‘rapen’ helaas bittere noodzaak. Voor Jo, die vervroegd met pensioen ging, is het een hobby. "Ik hou van verzamelen en verkopen. En het geld ligt hier gewoon."

Lees ook: CDA-politicus opgepakt vanwege diefstal op Pinkpop

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: luxe camperen tijdens Pinkpop
Ingang festivalcamping Pinkpop-drama gesloten
Video: Ontwaken op de Pinkpopcamping
Pinkpop schrapt verbod op partytenten na protest
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen