Overslaan en naar de inhoud gaan

'Het gaat een recordwarme dag worden'

Geplaatst opwoensdag 24 januari 2018 - 6:15

Het wordt woensdag extreem zacht weer en dat zorgt ervoor dat het een recordwarme dag wordt. De temperaturen stijgen naar maximaal 14 à 15 graden.

Dit is zeer zacht voor de tijd van het jaar, zo meldt Meteo Limburg.

Warmste dag
De warmste temperatuur op 24 januari voor Limburg is in 1960 gemeten bij de luchthaven Maastricht Aachen Airport. Toen werd het daar 13,2 graden. Maar zeventien jaar geleden was het ook al warm: op 24 januari 2001 werd er in Noord- en Midden-Limburg 13 graden gemeten.

Dergelijke temperaturen zijn overigens betrekkelijk, want op 25 januari 2016 werd het in Limburg al 16 graden.

Regen
Wel staat er veel wind en kan er later op de dag regen vallen. Vanaf donderdag valt er bij 10 graden in de nacht en ochtend vrij veel regen waarna het ’s middags droger wordt met enkele opklaringen.

Vrijdag en zaterdag is het naar verwachting droog met opklaringen bij zo'n 7 à 8 graden. Vanaf zondag wordt het zachter. Op de hele lange termijn is er dan ook géén winterweer te verwachten.

Foto insturen van jouw thermometer op deze warme dag? Doe dat dan nu hier!

Kijk voor de uitgebreide weersverwachting op 1limburg.nl/weer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen