Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Het is alles of niets voor de Oranjevrouwen

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 13:15

Het Nederlands vrouwenelftal met de Limburgse Lieke Martens speelt vrijdag in Utrecht tegen de Zwitserse vrouwen om een WK-ticket te bemachtigen.

De druk is groot, want Zwitserland móet verslagen worden door de regerend Europees Kampioen. Anders ziet Oranje deelname aan het wereldkampioenschap volgend jaar in Frankrijk aan zich voorbijgaan.

Rekenen
Een aantal weken geleden was het nog onzeker of Lieke Martens mee kon spelen. De aanvalster uit Nieuw-Bergen kampt sinds half oktober met een blessure aan haar linkervoet. Sindsdien kwam ze niet meer in actie voor Barcelona en miste beide Champions League-wedstrijden tegen Glasgow City. De speelster van Barcelona en Oranje trainde afgelopen week samen met de eveneens geblesseerde Shanice van de Sanden apart van de groep. Een woordvoerder van Oranje laat weten dat er op beide sterspeelsters gerekend wordt.

Lees ook: Lieke Martens op tijd fit voor cruciale interlands

Naast Martens en Van de Sanden zijn er nog meer blessures. Barcelona-speelster Stefanie van der Gragt en Siri Worm van Everton doen sowieso niet mee.

De beslissende play-off duels tegen Zwitserland worden gespeeld op 9 november in de Utrechtse Galgenwaard en op 13 november in Schaffhausen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen