Grensbewoner krijgt coronatest afgenomen bij teststraat Kerkrade

Snelteststraat Kerkrade geopend voor grensbewoners

Op de grens tussen Kerkrade en Herzogenrath is donderdag een snelteststraat geopend. De testlocatie is bedoeld voor inwoners van het grensgebied, die vanwege school, werk of gezondheidsredenen de grens over moeten.

Burgemeester Benjamin Fadavian van Herzogenrath en burgemeester Petra Dassen van Kerkrade op de plek waar het grens-sneltestcentrum komt.
Testmaatwerk in Kerkrade op de grens met Herzogenrath

In Kerkrade wordt komende donderdag een sneltestcentrum geopend dat maar nét over de grens met Duitsland ligt.

grens
Grensverkeer houdt de gemoederen bezig

De verplichte negatieve coronatest voor Nederlanders die naar Duitsland gaan, schept niet alleen een hoop verwarring, maar leidt ook tot bizarre taferelen. In anderhalve week zijn de regels om de dag veranderd.

drukte Herzogenrath
Dinsdag strengere regels: drukte bij Duitse tankstations

Het aanscherpen van coronamaatregelen in Duitsland leidt maandag tot drukte bij tankstations net over de grens.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie